השפעה על ההתחממות הגלובלית: מניעת פליטה של גזי חממה - באזורים אורבאניים כלי רכב ממונעים הם גורם מרכזי לזיהום אוויר. רכיבה לעבודה של 10 ק"מ לכל כיוון יכולה לחסוך פליטה לאוויר של כ-1.3 טון גזי חממה מידי שנה (ANCS 2005-2010). בשנת 2001 קבעה מדיניות הסביבה האוסטרלית כי הורדת מספר כלי הרכב בערים הוא יעד מרכזי וזאת מפני שאלו אחראים ל-13% מכלל פליטות גזי החממה במדינה.
קיטון ההוצאה הציבורית הנדרשת לצורך הפחתת גזי חממה - ניתן להקטין את ההוצאה הציבורית הנגזרת מהמחוייבות שלקחה על עצמה מדינת ישראל בעקבות ועידת קופנהגן להקטין את פליטת גזי חממה, וזאת מכיוון שההשקעה בתחבורת אופניים הינה קטנה יחסית, וניתן לחסוך באמצעותה פליטות רבות של גזי חממה.
מניעת פגיעה בשטחים פתוחים - הקמת תשתית תחבורתית לאופניים דורשת שטחים קטנים בהרבה מאלו שנדרשים לכלי רכב ממונעים.
סלילת כבישים ומחלפים פוגעת בשטחים פתוחים ופוגעת במגוון הביולוגי גם כתוצאה מרעש, זיהום, ומעבר רכבים בשטחי מחייה של בעלי חיים שונים. שימוש בחלופות תחבורתיות אחרות כדוגמת שילוב של רכבת ואופניים יאפשר להקטין את הצורך בסלילת כבישים נוספים ומחלפים וימנע את הפגיעה המיותרת בשטחים פתוחים (ANCS 2005-2010).
שימוש קטן יותר במשאבים מתכלים של כדור הארץ - ייצור אופניים דורש כמות קטנה באופן משמעותי של משאבים מתכלים של כדור הארץ (חומר ואנרגיה). אופניים נזקקים ל-1/10 מהחומר הנדרש לייצור אופנוע, ול-1/50 מהחומר שנדרש לצורך ייצורה של מכונית בגודל בינוני.
|