שבעה חודשים לאחר השקת פרויקט תל אופן, מפעיליו מביעים שביעות רצון מהתקדמותו. במסיבת עיתונאים שכינס אתמול ראש העיר תל אביב, רון חולדאי, הוא אמר כי מספר המשתמשים בשירות השכרת האופניים העירוני גבוה מהמצופה, ואילו שיעור הוונדליזם נמוך בהרבה. חולדאי הגדיר את הפרויקט הצלחה גדולה.
עד כה רכשו כ-13 אלף רוכבים מנוי שנתי, בעלות 240 שקלים לתושב העיר או 280 שקלים למי שאינם מתגוררים בתל אביב. מדי יום שוכרים המנויים כ-5,500 זוגות אופניים מ-141 התחנות הפעילות ברחבי העיר. כמחציתן במרכז תל אביב והשאר בשכונות. מספר המשתמשים עולה בהתמדה ומצפים שיגיע ל-25 אלף מינויים שנתיים עד סוף 2012. עיריית תל אביב הודיעה על פתיחת האפשרות לרכוש מינויים יומיים ושבועיים, המיועדים בעיקר לתיירים. עד כה ניתן היה לרכוש מינויים שנתיים בלבד. מחירו של מנוי יומי 14 שקלים ומנוי שבועי עולה 60 שקלים. מינויים אלה ניתן לרכוש בתחנות ההשכרה באמצעות כרטיס אשראי. זאת, בניגוד למנוי השנתי, המחייב קבלת שבב, ומוצע למכירה בעירייה או באתר האינטרנט של תל אופן.
כל המינויים מאפשרים רכיבה חינם לחצי שעה. בחלוף עשר דקות מהחזרת האופניים לתחנת ההשכרה, ניתן לשכור זוג נוסף ללא תשלום. רכיבה רצופה למשך יותר מחצי שעה כרוכה בתשלום נוסף, העולה בהדרגה. מנהל מערכת המידע של תל אופן מטעם הזכיינית FSM, עפר סלע, ציין כי זמן הרכיבה הממוצע הוא 16 דקות לכל השכרה.
השוואה לכמה ערי מטרופולין אחרות בעולם שבהן פועלות מערכות השכרת אופניים דומות, מגלה כי מחירי ההשכרה היומיים בתל אביב אינם היקרים ביותר, אך גם רחוקים מלהיות הזולים ביותר. מחיר ההשכרה השבועי גבוה באופן יחסי. כך למשל, בלונדון מחיר מנוי ל-24 שעות ליש"ט אחת (כ-5.9 שקלים). לעומת זאת, בוושינגטון עולה מנוי יומי שבעה דולרים (כ-26.5 שקלים).
מנכ"ל הרשות לפיתוח כלכלי תל אביב-יפו, שרון קרן, אמר כי בניסוי שנעשה בשבועיים האחרונים בכמה תחנות, היה ביקוש רב למנויים היומיים. הוא העריך כי השימוש במנויים שבועיים יהיה מצומצם. קרן הסביר כי היה עיכוב רב בפתיחת האפשרות לרכישת מינויים יומיים ושבועיים בשל קשיים טכניים במערכת ההשכרה. "מינויים יומיים הרבה יותר רגישים לבעיות ממינויים שנתיים. אתה בא פעם אחת, אם זה לא עובד, זה כישלון של מאה אחוזים. אצל מנוי שנתי תקלה פעם בשבועיים זה לא סוף העולם", אמר.
קרן ציין כי יש כוונה לפתוח בשנה הבאה 50 תחנות נוספות בשכונות ובמוקדים בהם יש ביקוש רב, דוגמת אזור בתי המשפט, שכונת פלורנטין והטיילת. כמו כן, נבחנת האפשרות לאפשר חניה חינם למנויי תל אופן בחניונים בגני יהושע, בספורטק ובאיצטדיון האתלטיקה בהדר יוסף. זאת, בשאיפה לגרום להם להשאיר שם את כלי רכבם ולהשתמש באופניים בנסיעות בתוך העיר.
כמו כן, מנהלת הרשות לפיתוח כלכלי מגעים עם עיריות רמת גן והרצליה, במטרה להרחיב את הפרויקט גם לשטחן. לעומת זאת, עיריית גבעתיים מקדמת מיזם נפרד, להשכרת אופניים חשמליים.