הממשלה תתמוך בחוק לעידוד תחבורת אופניים

פורסם: 2 ביוני 2013, 21:34 על ידי: Sustainability Org   [ עודכן 2 ביוני 2013, 21:38 ]

החוק כולל התייחסות להיבטים רבים, ובהם יצירת שבילי אופניים בכל תוכנית מקומית ■ מוצע להטיל חובה על כל רשות בה גרים יותר מ-30 אלף תושבים להכין תוכנית מתאר לשבילי אופניים בתחומה

מאת דניאל שמיל, 2/6/2013

האופניים עולים על השביל. ועדת השרים לחקיקה החליטה היום לתמוך בחוק לעידוד תחבורת אופניים. זאת, בכפוף לתיאומים עם משרדי הממשלה הרלוונטיים. כבר ביום שלישי הקרוב תועלה ההצעה לקריאה טרומית בכנסת.

החוק כולל התייחסות להיבטים רבים, ובהם יצירת שבילי אופניים בכל תוכנית מקומית. ועדות התכנון המקומיות יוסמכו לתכנן שבילי אופניים, ומוצע להטיל חובה על כל רשות בה גרים יותר מ-30 אלף תושבים להכין תוכנית מתאר לשבילי אופניים בתחומה.

עוד מוצע לקבוע הוראות להסעת אופניים בתחבורה ציבורית - אוטובוסים ורכבות, להעניק תמריצים כספיים למעסיקים שיעודדו אופניים ולרוכבים עצמם. הצעת החוק הוגשה בידי 43 חברי כנסת, מסיעות רבות בבית, והיא כמעט וזהה להצעה שהוגשה בכנסת הקודמת, בידי ח"כ דב חנין. על רקע התכנסות ועדת השרים לחקיקה, עשרות רוכבי אופניים הביעו תמיכה בחוק.

מסלול אופניים עירוני. למה לא בירוחם?
מסלול אופניים עירוני. למה לא בירוחם?
צילום: עיריית תל אביב-יפו

חנין אמר היום כי "חוק האופניים הוא ניסיון לתת תשובה רוחבית למגוון החסמים המונעים התרחבות נסיעה באופניים בישראל, החל משאלות של בטיחות ושבילי אופניים, עבור בשאלות של נוחות והקלה על רוכבי אופניים שמגיעים לעבודה באופניים (למשל התקנת מקלחות במקומות עבודה גדולים) וכלה בתמריצים כלכליים שיסייעו לרוכבי אופניים באותה מתכונת שהמדינה מסבסדת בה כיום, בפועל, את הנסיעה ברכב פרטי".

חשוב מאוד שסביב החוק הזה הצלחנו לגבש, הפעם, קואליציה רחבה מאוד של 43 ח"כים מכל סיעות הבית. ואנחנו מתכוונים, לאחר העברתו בקריאה הטרומית, להמשיך בכל המרץ בעבודת החקיקה כדי להשלימו במהירות האפשרית", אמר חנין.

ח"כ עופר שלח - מיוזמי הצעת החוק: "החוק החדש יתרום תרומה גדולה לבטיחות הרוכבים ולשגשוג הענף". יותם אביזוהר, מנכ"ל "ישראל בשביל אופניים" הוסיף: "אנחנו מברכים את הממשלה על תמיכתה בהצעת חוק זו ומאמינים שעם רצון טוב והבנה של האתגרים איתם מתמודד המשק בישראל, וסיוע מ-43 חברי הכנסת שיזמו את הצעת החוק נצליח להגיע לניסוח שיהיה מקובל על משרדי הממשלה השונים ולאשר את הצעת החוק, מהר ככל האפשר".

לכתבה בדהמרקר
Comments