משרד התחבורה החליט להקים רשת אוטוסטרדות אופניים חדשות בערי גוש דן

פורסם: 28 ביוני 2015, 13:13 על ידי: Sustainability Org   [ עודכן 29 ביוני 2015, 12:52 ]
מאת עופר פטרסבורג, ידיעות אחרונות, 28/6/2015
רוכבים למהפכה אוטוסטרדות אופניים בישראל


רוצים לעקוף את הסיוט שנקרא פקקי תנועה? לקראת העבודות להקמת הרכבת הקלה בגוש דן, שיגרמו לעומסים כבדים באזור, אושרה בימים האחרונים תוכנית להקמת אוטוסטרדות אופניים באורך של 150 ק"מ.

השם הזמני שניתן לפרויקט הוא "אופנידן". משרד התחבורה ו"ידיעות אחרונות" פונים לציבור להציע שמות מקוריים באמצעות עמוד הפייסבוק של העיתון. השמות ייבחנו על ידי צוות מיוחד — שיבחר את המוצלח ביותר.

שבילי ("אוטוסטרדות") האופניים צפויים להתפרס בערי גוש דן ובערי השרון — וגם לחבר ביניהן. האם הנהגים יחליטו לדווש בהם במקום להיתקע בפקקים מורטי עצבים עד לסיום עבודות הרכבת, הצפויות בעוד שש שנים? ימים יגידו. בכל מקרה, העצלנים יוכלו תמיד להשתמש באופניים חשמליים.

לפי התוכנית, רשת השבילים תוקם בהדרגה, ובסופו של דבר — לאחר חמש שנים — אנו צפויים לקבל מסלולי אופניים רחבים ונוחים בערים תל־אביב יפו, רמת־גן, חולון, בת־ים, פתח־תקווה, בני־ברק, גבעתיים, רמת־השרון, הרצליה, גבעת־שמואל, אזור, רעננה, רמלה ואור־יהודה. כאמור, השבילים יהיו בערים וביישובים עצמם — וגם יחברו ביניהם. במשרד התחבורה הביעו תקווה שהראשונים שבהם ייכנסו לשימוש בתחילת 2016.

שר התחבורה ישראל כץ אמר כי "יישום התוכנית ייתן מענה לשימוש הגובר באופניים וישפר את הבטיחות של כל משתמשי הדרך, לרבות הולכי הרגל". לדבריו, "רשת האוטוסטרדות תשרת אלפי רוכבי אופניים ביום, תצמצם את הגודש בדרכים ואת זיהום האוויר — ותשפר את הבטיחות של הולכי הרגל ושל הרוכבים כאחד, זאת נוכח ריבוי התאונות שבהן מעורבים אופניים חשמליים".

כל אחד מהשבילים יהיה ברוחב של שלושה מטרים לפחות, ויהיו בו נתיבים לשני הכיוונים. לאורך המסלולים יוכלו הרוכבים ליהנות מתחנות מנוחה ומברזיות מים.

לפי תחזית משרד התחבורה, הפרויקט יוביל להכפלת השימוש באופניים חשמליים ורגילים — ואלה יהוו כ־10% מכלל התחבורה בגוש דן.

מנתוני משרד התחבורה עולה שכמחצית מהנסיעות למטרות עבודה בגוש דן הן למרחק של עד שישה ק"מ. מחקרים שנערכו בארץ ובעולם מצביעים על כך שאופניים הם אמצעי התחבורה המהיר ביותר למרחקים אלה — וכמובן הזול מכולם.

לכתבה באתר ידיעות אחרונות


מבט עם יעקב אילון - מתי יסתיים המסע הבלתי נגמר של הרכבת המהירה מת"א לירושלים.



כתבות קשורות:



Comments