משרד
התחבורה חושף תכנית להקמת 10 שבילי אופניים ראשיים באורך כולל של 150 ק"מ
ובעלות של כרבע מיליארד שקלים. שבילים ראשונים צפויים במהלך 2016 הלל פוסק, 12/7/2015 כבר בשנה הבאה: "אוטוסטרדות אופניים" חדשות שיחברו בין תל אביב וערי הלווין. משרד התחבורה מתכנן שבילי אופניים ברוחב 3 מטרים ברחבי גוש דן עם שילוט ברור ועמדות מנוחה ושתיה, אשר יחלו לפעול במהלך השנה הבאה. לדברי המשרד, בשבילים הרחבים ישולבו במידת הצורך גם גשרים שיאפשרו חציה בטוחה ומהירה של צירי תנועה מהירים וראשיים. עלות התכנית, הכוללת 150 ק"מ סלולים של 10 שבילי אופניים ראשיים, תעמוד על כרבע מיליארד שקלים. רשת שבילי האופניים החדשה - תשתלב ברשת הקיימת (לחצו על התמונה להגדלה)
עד עתה כוללת התכנית את הרשויות הבאות, בהן צפויים שבילי האופניים לעבור: תל אביב, רמת גן, חולון, בת ים, פתח תקווה, גבעת שמואל, גבעתיים, אזור, רמת השרון, ראשון לציון, רעננה, כפר סבא, הרצליה, רמלה ואור יהודה. במשרד התחבורה מצפים כי לאחר פרסום התכנית המפורטת יצטרפו לתכנית רשויות נוספות.
פירוט חלק מצירי האופניים המתוכננים:
במשרד התחבורה מציינים כי כבר עתה נבחנים מספר שבילי אופניים נוספים:
במשרד התחבורה אומרים כי שבילי אופניים ראשיים דוגמת אלה עליהם הכריז היום (א') השר ישראל כץ, הוקמו בשנים האחרונות גם בקופנהגן, אמסטרדם ולונדון. רשת ראשית זו צפויה להתחבר לשבילי אופניים קיימים ברחבי המרכז. עוד אומרים במשרד התחבורה כי נבחנת גם אפשרות לשילוב תחנות השכרת אופניים לאורך הרשת אשר יאפשרו לרוכבים לאסוף אופניים חשמליים מנקודה אחת ולהחזירם בנקודה אחרת. יש לציין כי במשרד התחבורה מאמינים כי הרשת צפויה לשמש בעיקר בעלי אופניים חשמליים, ומציגים נתונים לפיהם זמן הנסיעה בהן לעומת רכב פרטי יקטן בכ-50%.
מנתוני המשרד הנוגעים לפרויקט:
לדברי השר כץ, התכנית צפויה להקל על הגודש בכבישים הצפוי לגדול בשנים הקרובות בעקבות עבודות הקמת הרכבת הקלה. "רשת האוטוסטרדות תשרת אלפי רוכבי אופניים ביום, תצמצם את הגודש בדרכים ואת זיהום האוויר, ותשר את הבטיחות של הולכי הרגל והרוכבים", אמר השר כץ. לפי הערכות המשרד, לאחר שיושלם הפרויקט צפויות כ-10% מכלל הנסיעות בגוש דן להתבצע באמצעות אופניים.
כדאי להזכיר כי ממשלות ישראל עסקו בעבר בנושא הרחבת תשתיות אופניים במרכז. בין היתר, ב-2007 הבטיח שר התחבורה
דאז, שאול מופז, כי יעביר מדי שנה כ-50 מיליון שקלים לרשויות המקומיות
לצורך תכנון והקמה של שבילי אופניים בתחומן. במשרד התחבורה מאשרים כי מאז
אכן מועבר תקציב של עשרות מליונים לרשויות המעבירות תכניות שכאלה, וכי משרד
התחבורה משתתף בנוסף בהקמת השבילים. גם השר לאיכות הסביבה דאז, גלעד ארדן,
הבטיח כי יפעל להעביר חקיקה בכנסת, שתיתן לראשי עיריות מימון של בין 50% ל-70% לפרויקטים של סלילת כבישים לאופניים. בשלב הראשון, יוקמו 10 אוטוסטרדות אופניים שיחברו את מרכזי הערים לאזורי התעסוקה באורך כולל של כ-150 ק"מ, והמטרה היא לסיים את סלילת השבילים ב-4 השנים הקרובות ■ עלות הפרויקט נאמדת ב-250 מיליון שקלמשרד התחבורה מקדם תוכנית להקמת רשת מטרופולינית של אוטוסטרדות לאופניים בגוש דן - כך הודיע היום (א') שר התחבורה ישראל כץ. האוטוסטרדות יחברו את מרכזי הערים לאזורי התעסוקה. בשלב הראשון, יוקמו 10 אוטוסטרדות אופניים, באורך כולל של כ-150 ק"מ, והמטרה היא לסיים את סלילת השבילים ב-4 השנים הקרובות. לפי הערכות המשרד, עלות הפרויקט נאמדת ב-250 מיליון שקל. הערים שבהן יוקמו האוטוסטרדות הן תל אביב-יפו, רמת גן, חולון, בת ים, פתח תקוה, בני ברק, גבעת שמואל, גבעתיים, אזור, רמת השרון, ראשון לציון, רעננה, כפר סבא, הרצליה, רמלה ואור יהודה. התוכנית מקודמת באמצעות ועדת היגוי בינמשרדית ששותפים בה משרדי התחבורה, האוצר, הפנים והרשויות המקומיות שבתחומן ייסללו שבילי האופניים, וכן, נציגי נת"ע, נתיבי איילון ונתיבי ישראל, העתידות לבצע את הפרויקט. שבילי האופניים המתוכננים יהיו ברוחב של 3 מטרים לפחות וישולבו בהם במידת הצורך גשרים שיאפשרו חצייה מהירה ובטוחה של כבישים מהירים. לאורך המסלולים יוצבו מתקני דרך נוספים, כגון עמדות מנוחה, ברזיות, מפות ושילוט מתאים. במשרד התחבורה אומרים שבשנתיים האחרונות נרשם גידול חד של מאות אחוזים בשימוש באופניים חשמליים. ב-2013 יובאו לישראל כ-33 אלף זוגות אופניים חשמליים, וב-2014, הוכפל מספרם והגיע לכ-73 אלף זוגות. משרד התחבורה מעריך שעם יישום הרשת המטרופולינית, כ-10% מכלל הנסיעות היומיות בגוש דן יהיו באופניים. לפי נתוני המשרד עולה שכמחצית מהנסיעות למטרות עבודה המתבצעות בגוש דן הן למרחק של עד שישה קילומטרים, ואופניים הם אמצעי התחבורה המהיר ביותר למרחקים אלה. כך, למשל, במשרד מעריכים שנסיעה מגבעת שמואל לצומת "מעריב" בת"א תארך 25 דקות באופנים חשמליים, לעומת 50 דקות ברכב; ונסיעה מנווה עמל בהרצליה למתחם הבורסה בר"ג תימשך 40 דקות באופניים חשמליים, לעומת 55 דקות ברכב. "רשת האוטוסטרדות תשרת אלפי רוכבי אופניים ביום ותשפר את הבטיחות של כל משתמשי הדרך, לרבות הולכי רגל", אמר כ"ץ, "התוכנית תקל בין היתר גם על הגודש בכבישים הצפוי בשנים הקרובות בכמה אזורים בגוש דן, בעקבות עבודות הרכבת הקלה". בתגובה לשאלה האם בניית האוטוסטרדות לא תיצור כאוס נוסף על רקע בניית הרכבת הקלה, ענה המשרד כי "מסלול אוטוסרטרדות האופניים אינו עובר על תוואי הרכבת הקלה, ולכן גם אם תיווצר חפיפה היא תהיה קצרה". לכתבה בגלובסכתבות קשורות:
|
Sustainability.org.il > תחבורת אופניים >