מיטל להבי: "שדה הקרב עבר למדרכות וזה כואב"

פורסם: 14 במרץ 2015, 10:52 על ידי: Sustainability Org   [ עודכן 14 במרץ 2015, 10:52 ]

מאת דניאל שמיל, 10/3/2015

"פתיחה קטלנית כמו זאת של 2015 לא היתה" - כך אמר אתמול השר לביטחון פנים, יצחק אהרונוביץ', בכנס השנתי של עמותת אור ירוק, שנערך בקריית שדה התעופה. לדברי אהרונוביץ', "יש כבר 69 הרוגים השנה, עלייה של 80% בהשוואה לשנה הקודמת. כולנו, כל מי שיש לו יד ורגל בנושא, שר התחבורה, השר לביטחון פנים, ראש הממשלה - צריכים לעשות משהו. זה מחייב את כולנו, זו לא גזירה משמיים".

גם ד"ר יעקב שיינין, יו"ר הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים, טען בכנס כי מצב הבטיחות מחמיר והולך: "המצב מדאיג. ב–12 החודשים האחרונים אנו עומדים על 345 הרוגים, 129 הולכי רגל". שיינין סייג את דבריו כשאמר כי "ירדנו מ–15.7 הרוגים למיליארד ק"מ ב–2000 ל–6.1 הרוגים למיליארד ק"מ, אבל בארבע השנים האחרונות אנו תקועים, ויש אפילו עלייה. הממוצע כיום של חמש המדינות המפותחות זה 4 הרוגים למיליארד ק"מ, וב–2020 הנתון צפוי לרדת ל–3.5. מהפכת התשתיות הצליחה, אך יש עלייה בכמות הולכי הרגל ההרוגים".

שיינין מתח ביקורת על מצבה העגום של הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים, ואמר כי "בשבע השנים מאז הקמתה היתה הרשות צינור להעברת כספים. הרשות, עם כסף כיס, מחזיקה את משטרת ישראל. אמרתי שזה לא מתאים לי - קחו את הכסף שלכם ועזבו אותנו. נתנו 39 מיליון שקל למשטרה".

שר התחבורה, ישראל כ"ץ, הציג טענה הפוכה באומרו כי "בסך הכל, הגרף בירידה. כשהתמניתי לשר היו 450 הרוגים בתאונות דרכים בשנה". לדבריו, שיפורים נוספים בתשתיות הכבישים וקידום התחבורה הציבורית יפחיתו עוד את מספר ההרוגים. כ"ץ התייחס גם למספר העולה של הנפגעים מאופניים חשמליים, ואמר: "דאגתי לתקנות מסודרות, אבל אם לא אוכפים את התקנות, למה הן חשובות? אין למשטרה מספיק כוח אדם. צריך לשלב את העיריות גם באכיפה וגם בפיתוח של מערכות תחבורה ציבורית".

ח"כ יצחק הרצוג, יו"ר המחנה הציוני, הכריז כי "אני מתחייב שכראש הממשלה אקציב משאבים באופן מוגבר למאבק בתאונות הדרכים, בהסברה ובחינוך, טיפול בכבישים האדומים והגברת האכיפה והענישה".

בדיון על מצלמות המהירות שנערך בכנס, אמר השופט בדימוס עזרא קמא, יו"ר הוועדה הציבורית לבחינת מיקומי המצלמות, כי "המצלמות אינן חזות הכל, יש גם גורם חינוכי — צריך להרגיל את הנהגים לנסוע לפי החוק. גם במקומות שהוצבו, אנו ממליצים ללוות את הפרויקט ומדי שנתיים לבדוק אם המצלמה יעילה באותו מקום. עניין המצלמות הוא גם עניין תקציבי, וכולנו בוכים על התקציב. לעומת זאת, יש כספי קנסות ואנשים חושבים שהם נהפכו למחלבת כסף. אני חושב שהכספים האלה צריכים להיות מיועדים למלחמה בתאונות הדרכים".

בדיון על אופניים חשמליים, אמרה סגנית ראש עיריית תל אביב, מיטל להבי, כי "שדה הקרב עבר למדרכות וזה כואב. כשרוצים לומר שילד בין 14–16 ירכב על אופניים, אני אומרת איפה בדיוק? מילא בתל אביב, אבל מה עם ירושלים וכפר סבא? אנחנו מלמדים את הילדים להיות עבריינים, כי אין מספיק שבילי אופניים, אפילו לא בתל אביב.

"עדיין נחוצה אכיפה - מה האכיפה שיש ברשותנו? הוצאנו מכתב שאוסר כניסה של ילדים עם אופניים חשמליים לבתי הספר היסודיים, ומאז 2013 אנחנו בדיונים אין־ספור עם משטרת ישראל. אנחנו מבקשים לאכוף אותם בעצמנו. תנו לנו להחזיר את הביטחון למדרכות בערים, יש לנו פקחים, אנחנו רוצים לאכוף ולהחזיר את הסדר למדרכות. משטרת ישראל לא נותנת לנו את הזכות לאכיפה. אנחנו מעוניינים לקבל את האכיפה אלינו".

לכתבה בדהמרקר
Comments