שביל אופניים נסלל בגן הביל"ויים בשכונת נווה עופר

פורסם: 25 בנוב׳ 2013, 10:38 על ידי: Sustainability Org   [ עודכן 25 בנוב׳ 2013, 10:39 ]
מאת אלמוג כהן, עוזרת דובר עיריית תל אביב, 24/11/2013

עיריית תל אביב-יפו סיימה לאחרונה את הקמת גן בית הביל"ויים בצמוד לשכונת נווה עופר בדרום העיר.

הגן, בשטח של כ-33 דונם, אשר תוכנן על ידי האדריכל ישראל לדרמן ומבוסס על ההיסטוריה החקלאית של המקום, מורכב משורות שורות של עצי תפוז, כאשר במרכז הגן שוכן בית הביל"ויים.

הגן כולל שביל אופניים, פרדס רחב בו נשתלו כ-1000 עצי הדר, מדשאות ומתקני משחק. בגן עובר שביל מרכזי המחבר את השכונה לתחנת הרכבת בצומת וולפסון. הגן ישרת את תושבי השכונה והילדים כפינה ירוקה למנוחה ומשחק במרחק הליכה מהבית, זאת כחלק מפיתוח הריאות הירוקות במרחב העירוני וכחלק מחזון הקיבוץ בעיר.

גן הבילויים תל אביב

בית הביל"ויים הוקם בשלהי המאה ה-18 לא הרחק מהדרך מיפו לרמלה וירושלים. במהלך המאה ה-19 רכש אותו אנטון איוב, מעשירי יפו, שבבעלותו היו פרדסים רבים, ושלו מיוחס פיתוח זן תפוזי השמוטי. הבית כלל באר, בריכת אגירה ומערכת השקיה לפרדסים שסבבו אותו.

בית הבילויים נקרא כך על שם קבוצה של 14 ביל"ויים שהגיעה לארץ ישראל בשנת 1882. הקבוצה שכרה את הבית, שהיה בדרך מיפו למקווה ישראל, בה עבדו. בשנת 1964 הוכרז הבית כאתר עתיקות וכאשר הושלמה סלילת נתיבי איילון לכיוון חולון החל תכנון הקמת הגן, אשר הושלמה לאחרונה.

הפרויקט בוצע על ידי חברת נתיבי איילון, בפיקוח צמוד של אגף שיפור פני העיר, בהשקעה של כ-6 מיליון ₪ בתקצוב משותף של העירייה ומשרד התחבורה.

מקור: דובר עיריית תל אביב


Comments