בעיריית תל-אביב מבטיחים היום כי עד חודש מאי 2010 יתוקנו הליקויים והמפגעים שנמצאו בסקר, בהשקעה המוערכת במיליון שקל. במסגרת העבודות, כך אומרים בעירייה, יותקנו כ-500 מתקני קשירה חדשים לאופניים ברחבי העיר, ובמידת הצורך יותקנו מתקנים חדשים גם בסמוך למוסדות חינוך.
על-פי נתונים של עיריית תל-אביב-יפו, המבוססים על סקר שנערך ב-2007, עלה שיעור הרוכבים מבין תושבי העיר מ-2% בשנת 2002, ליותר מ-8% השנה. בעירייה מציינים כי במרכז העיר, שיעור הרוכבים גבוה אף יותר, ומגיע ל-15%.
"גם 80% יהיה טוב"
בשיחה עם ynet, אומר ד"ר משה טיומקין, ראש רשות התחבורה בעיריית תל-אביב, כי עד פסח 2010 צפויה להסתיים פרויקט פינוי שבילי האופניים. "גם אם לא נפתור 100% מהליקויים שנמצאו בסקר, אלא רק 80%, זה יביא לשיפור משמעותי במצב". טיומקין מציין כי לקראת פסח, מתכננים בעירייה גם להתחיל במסע הסברה לתושבי העיר, שיתמקד בהפרדת תנועת הולכי-רגל ורוכבי אופניים בשבילים בעיר.
בהתייחסו לטענות שמעלים ארגוני רוכבים, לפיהן אין כיום רשת שבילים ראויה בעיר - וזאת למרות השקעת מיליוני שקלים בשנים האחרונות - מסביר טיומקין: "הבעיה שלנו היא שתל-אביב היא עיר קיימת, ולא עיר חדשה שאפשר עכשיו לתכנן מראש. אבל למרות זאת, יש כבר רשת שבילי אופניים, עם יותר מ-100 ק"מ של שבילים. עם זאת, לא בכל מקום הפתרון אופטימלי - למשל, לא הייתי רוצה ששביל יהיה משולב במדרכה, אבל יש מקומות שאין פתרון אחר".