מחקר: פעילות גופנית יעילה בדיוק כמו תרופות

פורסם: 5 באוק׳ 2013, 9:46 על ידי: Sustainability Org   [ עודכן 5 באוק׳ 2013, 9:47 ]
פעילות גופנית עושה לגוף טוב, את זה כולם יודעים. אלא שמחקר חדש שכלל כ-340 אלף איש מצא שההשפעה של פעילות ספורטיבית על הגוף זהה להשפעה של תרופות בכל הקשור למחלות לב ולכלי דם ובמניעת סוכרת
ד"ר איתי גל  פורסם:  03.10.13
ספורט במקום תרופות? חוקרים מבריטניה וארצות הברית מצאו כי פעילות גופנית מפחיתה את הסיכון לתמותה בחולים שלקו בהתקף לב או בשבץ מוחי, באופן דומה לזה של תרופות. המחקר פורסם בגליון החדש של כתב העת לרפואה BMJ.

החוקרים מבית הספר לכלכלה בלונדון, מבית הספר לרפואה בסטנפורד ומאוניברסיטת הארוורד ניתחו ממצאים מ-305 מחקרים אקראיים, שכללו 339,274 מטופלים. המחקרים הראו כי אין הבדל סטטיסטי משמעותי בין פעילות גופנית לטיפול תרופתי, בהפחתת התמותה אצל אנשים הסובלים ממחלות לב וכלי דם או כאלה הסובלים ממצבים טרום סוכרתיים.

אצל חולי שבץ מוחי מצאו החוקרים כי פעילות גופנית אף יעילה יותר מתרופות בהפחתת הסיכון לתמותה, בעוד שתרופות היו יעילות יותר בטיפול באי ספיקת לב.החוקרים אמרו כי נחוצים מחקרים נוספים כדי לאשר את הממצאים, אולם נראה כי פעילות גופנית היא מתכון חשוב לאריכות ימים, אף יותר מתרופות.

בנוסף המליצו החוקרים לרופאים לשקול להמליץ למטופלים לצד הטיפול התרופתי על פעילות גופנית המתאימה להם.

על פי ארגון הבריאות העולמי חוסר פעילות גופנית הוא הסיבה הרביעית לתמותה והוא שגורם על פי ההערכות ל- 3.2 מיליון מקרי מוות ברחבי העולם מדי שנה. בישראל מטופלים מדי שנה בבתי החולים כ-10 אלף חולים שלקו בהתקף לב. מבין אלה, שיעור התמותה נע בין 5% עד 7%, שיעור תמותה בין הנמוכים בעולם. הבעיה היא שכ-3,000 חולים נוספים נמנעים מלהגיע לבדיקה בבית החולים אף שהם לוקים בסימנים המוקדמים להתקף לב, ומתים בביתם. על פי ההערכות, אחת ל-35 דקות בישראל מתרחש שבץ מוחי. בסך הכל מדובר בכ-15 אלף חולים מדי שנה, מתוכם ימותו כ-3,000 איש.


לכתבה באתר ynet

כתבות קשורות:
ארועי 'רוכבים לעבודה בהרצליה', אוקטובר 2013


Comments