כך מתלבשים בקור: בגדים ששומרים על חום הגוף

פורסם: 16 בינו׳ 2013, 8:34 על ידי: Sustainability Org   [ עודכן 16 בינו׳ 2013, 8:35 ]

כלל ראשון שלא תהיו חולים - תתלבשו טוב. וזה אומר, לבוש בשכבות עם ביגוד חכם, שלא רק ישמור על חום הגוף שלכם, אלא יהיה נוח מספיק ולא יכביד עליכם בהתנהלות היומיומית. שלחנו נסיינים לדגום את מיטב הביגוד החכם הקיים בשוק, במקומות הכי קרים שאפשר. הנה התוצאות

מאת דורון קופרשטין, 15/1/2013
 

סבתא צדקה - אם תתלבשו טוב, תהיו פחות חולים. אבל בעוד שסבתא התכוונה לסוודר עבה במיוחד, הקדמה הביאה לעולם בגדים שעשויים מאריגים "חכמים" שמצד אחד, מסייעים לנו לשמור על חום הגוף, ומצד שני - נוחים ללבוש בכל פעילות שהיא - הרבה יותר מהסוודר הכבד אליו סבתא כיוונה.  

כשקר, אבל ממש קר, צריך להתלבש בשכבות. "שיטת השכבות" גורמת לחום גופנו, שבסביבה קרה במיוחד נוטש אותנו לטובת הקור, להשתמר ולהמשיך לחמם אותנו. שיטת הלבוש בשכבות מאפשרת לנו להתקלף ולהישאר רק עם השכבה הרלוונטית למזג האוויר בו אנו נמצאים. לדוגמה, אם אנחנו במזג אוויר קר במיוחד בחו"ל, נעטה על גופנו שלוש שכבות. נכנסנו לאוטובוס והטמפרטורות מעט עולות? נוריד שכבה אחת ונרגיש בנוח. הגענו למלון? ניפטר משתי השכבות העליונות.  

שיטת הלבוש בשכבות - לשמור על חום הגוף כשקר:

  • שכבה ראשונה - ביגוד תרמי: שכבה זו מרחיקה את הזיעה מגופנו ולא מאפשרת לה לקרר אותו. מכיוון שמדובר בשכבה שבאה במגע עם הגוף, חשוב שהיא תהיה צמודה ועם זאת שלא תפריע או תתחכך עם הגוף. 
  • שכבה שנייה - בידוד: שכבה זו יוצרת בידוד בין הגוף לבין הסביבה, כלומר, היא יוצרת שכבה של אויר "עומד" שמונע את תנועת החום בין הגוף לסביבה. 
  • שכבה שלישית - מעיל: השכבה החיצונית אותה נלבש היא מעיל רוח/גשם. שכבה זו משמשת כשכבת מגן בינינו ובין הסביבה החיצונית. קיימות שתי קבוצות עיקריות של מעילים: Hard Shell ו-Soft Shell. המעיל עם הכיסוי העבה יתאים לאזורים מושלגים או קשים במיוחד (סופות, אבנים, קוצים). המעיל עם הכיסוי הרך יתאים יותר למטיילים עירוניים או לחיי היום-יום בתנאי מזג אוויר קרים.
להמשך הכתבה באתר ynet - סקירת מוצרים ומחירים - לחץ כאן

כתבות קשורות:
Comments