אכלוס בניין המשרדים הירוק הראשון בתל אביב – חמש קומות ראשונות

פורסם: 15 ביולי 2011, 2:15 על ידי: Sustainability Org   [ עודכן 6 באוג׳ 2011, 3:18 ]

יחידת ההדרכה של ג'ון ברייס והמרכז הישראלי לניהול של חברת היי-טק מטריקס נכנסו לפני מספר שבועות למשרדיהם החדשים בבניין הירוק של האחים עזורי

13/07/2011 מרלן-אביבה גרינפטר - אפוק טיימס

עזורי
לובי בניין אקו-טאוור, תאורה טבעית במשך שעות היום - צילום: באדיבות האחים עזורי
חג היה אתמול במשרדיהם החדשים של חברת מטריקס ברחוב המסגר בתל אביב, בפרויקט "אקו טאואר" אותו בוחנה חברת "אחים עזורי" בשיתוף עם "נקרה החזקות". לפני מספר שבועות סיימו את בנייתו של שלב א', חמשת הקומות הראשונות .

בעלי הבניין והשוכרים התגאו להציג סביבת עבודה בריאה ומהנה גם לעובדי החברות וגם ל-1500 סטודנטים שמגיעים מדי ליום לקורסים בהיי-טק.

זהו בניין המשרדים השני בישראל, אחרי אינטל שנבנה על פי תקן הליד LEED האמריקאי, תקן מן המחמירים בעולם. אך לאקו-טאוור זכות ראשונים: הוא הבניין הראשון של יזם ישראלי והוא זכה לליד זהב.

השר גלעד ארדן כיבד את היזמים ואת הדיירים בנוכחותו ואמר: "90 אחוז מהזמן אנחנו בתוך מבנים ולביצועים הסביבתיים של המבנים בהם אנו גרים יש השפעה מכרעת על הסביבה ועל משאבי הטבע". ארדן סיפר כי יום קודם לכן השיק את התקן הישראלי החדש לבניה ירוקה במכון התקנים הישראלי. הוא הזכיר שנתונים מהעולם מוכיחים שלעובדים בבניינים ירוקים יש פחות היעדרויות מהעבודה, מעריכים שזאת כתוצאה מהשימוש בחומרים טבעיים.

לכבד את עובדי ההיי-טק

שקוף
קירות שקופים ושטיחים ממוחזרים - צילום: באדיבות אחים עזורי
מוטי גוטמן מנכ"ל מטריקס פתח את חלק הברכות וסיפר שהחברה התחברה לפרויקט לפני מספר שנים, כמקום שיכבד את כל קהל ההיי-טק בישראל. הבניין החדש מאכלס חמישים כיתות בהם באים ללמוד לא רק ממתעשיות ההיי-טק אלא גם תעשיות ביטחוניות, משרדי ממשלה, צבא ותחומים אחרים במשק. החודש מתקיימות בבניין קיטנות מחשבים לילדים הלומדים רובוטיקה.

כשהוא מחזיק בידו כוס מים מציין גוטמן: "הכלים החד פעמיים עשויים מעמילן תירס. פעם ראשונה שאני שותה מכוס שכזו. אמרו לי שכאשר מכניסים אתם לקומפוסט, הן מתפרקות כמו קליפת בננה".

לשלב קידום סביבתי וחברתי

פטיו
פרוזדור מואר ולצידו שטחים פתוחים - צילום: באדיבות אחים עזורי
אבל הבמה ניתנה לרונן עזורי מחברת אחים עזורי יזמי הבניין. לבוש מכנסיים קצרים כששערו הארוך אסוף מאחור הוא פתח ואמר: "לפני שנתיים וחודשיים היה כאן בור והצבנו במקום את אבן פינה". למה אנחנו מתגאים בבניין הוא שואל, וגם עונה: "שיפור החיים וסביבת העבודה". הוא מציין שהאדם הוא במרכז ושהדיירים, חברת מטריקס לקחו והעצימו את הבניין למקומות משלהם. כאשר ערך סיור לאורחים הוא נעמד ליד בחורה בעמדת עבודה ואמר שהחשוב ביותר שהם העובדים ירגישו טוב בבניין ושבריאותם תישמר. קירות הפנים במשרדים הפונים לחוץ הם שקופים כדי לאפשר ליותר אור לחדור גם למעגל הפנימי יותר של המשרדים או כיתות הלימוד. לקירות הפנים שאינם מחומר שקוף, נעשה שימוש בצבעים מפחתי חומרים רעילים.

עזורי מספר שלא רק חסכון באנרגיה ובמים שהם בהחלט מרשימים עומדים לנגד חברת האחים עזורי, "רצינו גם לאפשר לבעלי מוגבלויות להתפרנס בכבוד". הוא מציין שנאמן המחזור הוא בעל תסמונת דאון שהגיע אליהם מארגון מלר"ז והוא זה שאוסף את האריזות מפחי המחזור המפוזרים בכל מקום בבניין.

לגבי ההמשך לבוא, ייבנו עוד 14 קומות שלדברי עזורי: "גם שלב ב' יאוכלס בחברות מובילות בלבד, חברות המכירות בערך ובחשיבות של משרדים ירוקים".

גם בריא וגם חוסך אנרגיה ומים

גג
כך יראה הגג עם סיום הבנייה כולה, פנלים סולרים וטורבינת רוח - צילום: באדיבות אחים עזורי
לפני שהחלו בבניה היה על היזמים לבצע פינוי וטיפול ב-200 טון קרקע מזוהמת.

לרווחת העובדים נבנו בבניין מעל 1,000 מ"ר שטחים פתוחים, כולל גן בוטני, גג אקולוגי, 19 מרפסות מגוננות, ומגוון עקרונות נוספים לסביבת עבודה בריאה וירוקה. היזמים החליטו "לצ'פר" את הנוסעים בתחבורה ירוקה, רוכבי האופניים יזכו לא רק ל-60 מקומות של חנייה בטוחה בתוך מגרש החניה של הבניין אלא גם לחדרי מקלחת שיאפשרו להם להגיע למשרד רעננים גם אחרי רכיבה ארוכה ומיוזעת.

לאלה שיבחרו בקרוב להגיע עם רכב חשמלי, חברת בטר פלייס כבר התקינה עמדות הטענה למכוניות. העמדות יכולות להטעין לא רק מכוניות שבטר פלייס מוכרת אלא גם מכוניות הברידיות מסוג "פלג אין" (הכנס לתקע). עזורי הבטיח שרכבים חשמליים יזכו להנחה של 50 אחוז בדמי החניה בבניין.

אך לשוכרי המשרדים ממתינים חיסכון רב בחשבונות החשמל והמים. על פי דיווחי האחים עזורי הבניין חוסך:

70 אחוז מים על ידי מערכות למחזור מים – שימוש חוזר ב-18,000 ליטר ליום ממי המזגנים להדחת השירותים בקיץ. בחורף, איסוף 100 ממי הגשם מהגגות. כל הברזים מצוידים בחסכמים ומכלי הדחה בעלי ברזים כפולים. סה"כ יחסוך הבניין כחמישה מיליון ליטר מים בשנה.

התייעלות אנרגטית במספר מישורים

צפויים 20 אחוז חיסכון כללי בעלויות צריכת האנרגיה - לעומת בניין ייחוס מקביל (ע"פ תקן 2007 (תקן להתייעלות אנרגטית). כיצד מגיעים לזה?

• השקעה נרחבת בתאורת LED - שנותנת 50 אחוז חיסכון בחשמל לעומת נורות T5 שנחשבת תאורה פלורסנט החסכונית ביותר.

• גלאי נפח למערכות התאורה והמיזוג בכל כיתות הלימוד שמגלים שכל התלמידים כבר הלכו הביתה –10 אחוז חיסכון במקומות אלה.

• תאורה טבעית ל-85 אחוז משטח הקומה - באמצעות חלונות בגובה 2.5 מ' המאפשרים מעבר 62 אחוז מאור היום ובעלי מקדם סינון חום מקרינה של 31 אחוז.

הפרדה למחזור פסולת ל-5 זרמים

עוד בזמן הבנייה דאגו היזמים שלא לייצר פסולת בניין שלא תמוחזר, כך מאה אחוז מפסולת הבניין הועברה לאתרים מחזור פסולת מורשים. נעשה שימוש בחומרי בנייה עם 20 אחוז תוכן ממוחזר, כמו השטיחים והזכוכיות.

במרחבים הפתוחים בכל קומה, פחים אסטטיים עם מכסים בצעים שונים שנועדו להפרדה לא רק לאריזות פלסטיק-זכוכית-פחיות אלא גם לנייר וקרטונים בדחיסה.

הגשמת חזון והמשך יבוא

עזורי ציין: "מדובר בהגשמת חזון ולא רק בהקמת עוד פרויקט נדל"ני. לפיכך חשובה לנו מאוד איכות הדיירים בבניין". הוא אומר שהמכנה המשותף לדיירים הקיימים והעתידיים הוא ראייה מתקדמת וחדשנות בשיטת הניהול של עסקיהם.

לגבי העתיד הוסיף עזורי, כי חברת "אחים עזורי" קבעה לעצמה מדיניות לבנות אך ורק בניה ירוקה ובקרוב תכריז על פרויקטים ירוקים נוספים, בתחום המשרדים והמגורים.

לכתבה באפוק טיימס


כתבות קשורות:


יום לאחר השקת התקן הישראלי לבניה ירוקה נחנך בניין משרדים ירוק בתל אביב (וידאו)

מגדל משרדים ירוק נוסח אמריקה מטפס לו בתל אביב

יזמי מגדל המשרדים הירוק הראשון: "יהיה כאן גן עדן"

קיימוּת בסביבה בנויה

הבנייה הירוקה עולה מדרגה: השוק המקומי עובר משלב של הפרחת ססמאות לשלב המעשי

ג'ון ברייס עוברת למשרדים חדשים וירוקים



Comments