ארה"ב - בניין המספק לעצמו אנרגיה ומים

פורסם: 28 במרץ 2011, 9:11 על ידי: Sustainability Org

בעיר סיאטל מקימים פרויקט בבניה ירוקה שיספק את כל תצרוכת החשמל והמים שלו מבלי להזדקק להספקה מבחוץ

27/03/2011 מרלן-אביבה גרינפטר - אפוק טיימס

סיאטל
מרכז קסקדיה, בניין מסחרי בן שש קומות נבנה על פי עקרונות אפס אנרגיה, אפס מים - צילום: באדיבות קרן בוליט
העיר סיאטל היא אחד הישובים הצפוניים ביותר בארה"ב, והקור שולט שם רוב ימות השנה. דבר זה לא הפריע למשרד המתכננים השותפים מילר והאל  לתכנן בניינים שיספקו לעצמם את כל המים ואת כל החשמל הנדרשים. קרן בוליט  החליטה לבנות את מרכז קסקדיה, בניין מסחרי בן שש קומות של כ-4,600 מ"ר ואת בית הספר ברטשי  כבני קיימא תרתי משמע. על פי התוכנית הבניינים יספקו לעצמם את כל תצרוכתם בחשמל באמצעות אנרגיות מתחדשות ויאספו את מי הגשמים כדי לספק לדייריהם, תלמידיהם ועובדיהם את כל המים הדרושים להם.

בניין מסוג זה מכונה בעגה האקולוגית המקצועית "אפס אנרגיה, אפס מים", וגם "אפס נטו". הבניין מתוכנן להיות דוגמה שעל פיה ניתן יהיה לחנך דור של מתכננים.

אין מחסור במים בעיר סיאטל

 כבר בתחילת המאה העשרים סיפקה העיר סיאטל לתושביה ולעסקים בתחומה מי שתייה מנהר הסידר (Cedar), שלאורך תקופה של למעלה ממאה שנה הצליחו לשמרו מזיהום ועד היום הוא מספק מים באיכות גבוהה ביותר. אז מדוע להתאמץ לאסוף מי גשם וגם להפעיל מערכת של מים אפורים באמצעות אגן ירוק על הגגות? ובכן, אומרים המתכננים, עצם העובדה שכיום אין מחסור במים אינה מבטיחה שכך יהיה לעד וכדאי להתכונן לעת צרה גם אם כיום היא אינה נראית באופק וסבירותה בטווח הקצר מועטה. עד לשנת 2009 חל איסור לאסוף מי גשמים במדינת וושינגטון, אך המחלקה לאיכות הסביבה במדינה ביטלה לאחרונה את הצורך באישור לאיסוף ושימוש במי הגשם. המים שייאספו יעברו טיפול כדי שיוכלו לעמוד בסטנדרטים של שימוש כמי שתייה.

בנוסף, במחוז קינג קאונטי בו מצויה העיר סיאטל מעודדים לצמצם עד למקסימום שימוש במי שתייה למטרות שאינן דורשות איכות כה גבוהה ולאחרונה יש אף נטייה להעדיף פרויקטים מקומיים להספקת מים על המערכות המרכזיות הגדולות שנבנו במשך הזמן.

אתגר הבנייה ללא פליטות גזי חממה

 הבניינים נבנים על פי התקן האמריקאי היוקרתי LEED בדרגת פלטינום. המתכננים גם לקחו על עצמם להתאים לסטנדרט החדש "אתגר 2030" שפירושו הוא שכבר כיום מתכננים את ההפחתה בפליטת גזי החממה כך שבשנת 2030 יגיעו למצב של אפס פליטות. התוכנית מציינת אבני דרך של הפחתה: בשנת 2015 - 70 אחוזי הפחתה, בשנת 2020 - 80 אחוז, בשנת 2025 - 90 אחוז, וכאמור -  100 אחוז הפחתה עד לשנת 2030. כדי להשיג מטרה זו, מערכת החשמל המותקנת בבניינים היא יעילה וחסכונית במיוחד וכל שאר האנרגיה תסופק על ידי מערכת סולרית פוטו-וולטאית. הבניין מתוכנן לאורך חיים של 250 שנה ועוצב באופן גמיש במיוחד כדי שיוכל להתאים בעתיד לשינויים בצרכי יושביו. המתכננים חשבו גם על תחבורה נקייה - מרבית המגיעים לבניין יעשו זאת באמצעות תחבורה ציבורית, הליכה או רכיבה על אופניים. מספר מועט של כלי רכב חשמליים יועמד לרשות המשתמשים בבניינים.

לכתבה באפוק טיימס


Comments