מחקר: קשר בין אכילת בשר אדום לתמותה מוקדמת

נשלח 13 במרץ 2012, 8:08 על ידי Sustainability Org   [ עודכן 7 באפר׳ 2012, 8:04 ]
מחקר ענק, שכלל יותר מ-120 אלף איש, מצא כי אכילה יומיומית של מנת בשר אדום מעובד מעלה הסיכון לתמותה מוקדמת ב- 20%. הפתרון: להחליף את הבשר באגוזים, עוף או דגנים מלאים
ד"ר איתי גל, 13/3/2012

אכילה יומיומית של בשר מעובד מקצרת את החיים. כך מגלה מחקר שנמשך למעלה מ-20 שנה וכלל למעלה מ-120 אלף איש. החוקרים מאוניברסיטת הארוורד מדגישים כי החלפת הבשר בדגים ועוף והימנעות מצריכת המשקאות הממותקים עשויים להפחית את סיכון התמותה המוקדמת.  

המחקר פורסם בגיליון האחרון של כתב העת Archives of Internal Medicine. החוקרים אספו מידע ממחקר שכלל 37,698 גברים, אחריהם עקבו החוקרים במשך 22 שנים, ו-83,644 נשים, אחריהן עקבו במשך 28 שנים. הנבדקים נתבקשו להשיב על שאלון בנוגע להרגלי האכילה שלהם, אחת לארבע שנים.  

מהמחקר עלה שהנחקרים שאכלו מנת בשר אדום לא מעובד מידי יום היו בסיכון גבוה ב-13% לתמותה מוקדמת, בהשוואה לאלה שלא צרכו בשר אדום באופן תדיר. בשר אדום מעובד, כמו נקניקיה או בייקון, העלה את סיכון התמותה עוד יותר, לכדי 20%.  מנגד, אלה שהחליפו את הבשר האדום באגוזים הפחיתו את סיכון התמותה ב-19%. החלפת הבשר האדום בעוף או דגנים מלאים הפחית את הסיכון ב-14% ובדגים ב-7%.  

החוקרים טוענים כי 7%-9% מכל מקרי המוות שנצפו במחקר יכולים היו להימנע, לו היו המשתתפים צורכים פחות מחצי מנת בשר אדום ביממה. עוד הדגישו החוקרים כי בשר אדום מעובד מכיל שומן בלתי רווי, נתרן, חנקות וכימיקלים מסרטנים הקשורים במחלות רבות, ובהן מחלות לב וסרטן.  

"המחקר נותן הוכחה ברורה לכך שצריכה תדירה של בשר אדום, ובמיוחד בשר מעובד, תורמת לתמותה מוקדמת", אמר ראש צוות החוקרים, ד"ר פרנק הו.  

 

כתבות קשורות:

5 סיבות בריאות לאכול דגנים מלאים

 

Comments