הגיעו
לסופר עם רשימה מסודרת, בדקו את תאריך התפוגה, שמרו פירות במקרר והכי חשוב
- חישבו פעמיים לפני שאתם פותחים את הארנק - כל הטיפים לקנייה ואחסון
נכונים של מוצרי מזון ynet, 3/2/2011 בעודנו משוטטים בין מדפי הסופר, רבים מאיתנו מתפתים להעמיס עוד ועוד מוצרים על העגלה, גם אם לא בטוח שאנחנו צריכים או רוצים אותם. מארז של מעדני חלב - כי זה משתלם יותר, דוכן טעימות שמפתה אותנו לרכוש גבינה לא מוכרת, רוטב חדש במבצע ושלל מצבים אחרות - מביאות אותנו לפתוח את הארנק ולרכוש מוצרים, שרוב הסיכויים שיגיעו לפח.
כדי להמנע מהבזבוז הכספי והזיהום הסביבתי הכרוכים בכך, ריכזנו בסיוע המשרד להגנת הסביבה מספר טיפים לקנייה ואחסון נכונים של מוצרי מזון:
קמפיין למניעת רכישה בזבזנית של מזון
אמש (ד') השיק המשרד להגנת הסביבה קמפיין למניעת רכישה בזבזנית של מזון. ממחקר שנערך על ידי מכון "כלים שלובים" עבור המשרד עולה, כי משפחה ממוצעת בישראל זורקת לפח מידי חודש מוצרי מזון בשווי של כ-350 שקל.
המחקר, בדק את הרגלי הצריכה ותופעת קניית היתר של מוצרי מזון בקרב משפחות בישראל, מגלה בין היתר שהשלכת מזון לפח היא תולדה של תרבות הצריכה, שמעודדת לקניית יתר.
מהנתונים עולה כי 89% זורקים מזון לפח משום שהם קונים יותר ממה שהם צורכים, ו-41% ציינו שהם קונים מזון בגלל דחף של רגע וזורקים אותו אחר כך לפח כי הוא אינו טעים.
מנתוני המשרד עולה כי 30% מהפסולת העירונית בישראל - שהם כ-1.5 מיליון טון בשנה, היא פסולת מזון, שנוצרת בין השאר גם מאחסון המזון בצורה לא נכונה.
כתבות קשורות: לחסוך נייר במקום העבודה: כך תעשו זאת
|