מי המכבסה ממוחזרים, מכשירי ה-CT קורנים פחות והפסולת הכימית מטופלת כנדרש. בתי החולים מצטרפים באיחור למהפכה הירוקה
בשעה טובה ומאוחרת, מתחילים חלק מבתי החולים להפנים את חשיבות השמירה על הסביבה. כבר שנים מקיימת מערכת הבריאות אבסורד בלתי נתפס: אותם מוסדות שמצילים חיים בחדרי הניתוח, גורמים נזקים לבריאות ולסביבה בחצרם האחורית. זיהום אוויר הנובע משריפת מזוט לצרכי הפקת אנרגיה, וטיפול מרושל בשאריות תרופות וחומרים מסוכנים, הם רק חלק מהמפגעים שבתי חולים ישראלים מייצרים באופן מסורתי.
"החלפת התשתיות הישנות והבעייתיות שנמצאות איתנו עשרות שנים, מחייבת השקעה כספית אסטרונומית" צילום: sxc
ביטוי לשינוי שמתחולל בימים אלה, אפשר למצוא בביטאון מרס של ביה"ח שיבא. כתבה גדולה - בחתימת המנהל בכבודו ובעצמו, פרופ' זאב רוטשטיין - מוקדשת שם לסקירת המהפך הירוק שעובר בית החולים. בין היתר, כולל המהפך מיחזור מים במכבסה, אגירת מי גשמים, התקנת יחידות חשמל סולארי, טיפול בפסולת כימית ורדיואקטיבית, שימוש במכשירים מופחתי קרינה לבדיקות MRI ו-CT ועוד .
מה שלא פחות מעניין מהרוח החדשה, הם הדברים שכותב רוטשטיין על המנטליות ששלטה במשך שנים, ועל הקשיים שבהם הוא נתקל בהווה: "בית החולים שלנו הוקם בשנות ה-50. איש לא חשב אז על נושאי סביבה, על איך לא לזהם את הקרקע או על טיפול בפסולת. החלפת התשתיות הישנות והבעייתיות שנמצאות איתנו עשרות שנים, מחייבת השקעה כספית אסטרונומית. . . כמה חבל שיש בקרב מקבלי ההחלטות במדינה, כאלה שעדיין לא מבינים את החשיבות העליונה של הנושאים הללו ומנסים בביורוקרטיה ובקוצר ראות לטרפד יוזמות ירוקות".
כתבות קשורות:
|