הם יחליפו תאורה, יפחיתו פסולת ויכבו את הצ'יפסר אחרי השימוש — ובתמורה יזכו עסקי המסעדנות להכרה ומיתוג סביבתי. 22 בתי עסק יקבלו בשבוע הבא לראשונה את התו הירוקמאת צפריר רינת, 13/5/2016עגלת קניות עמוסה בפסולת ירקות וקפה משומש עושה דרכה מדי שבוע מבית הקפה באצ'ו בתל אביב אל גינת בית הספר היסודי גבריאלי הכרמל הסמוך. אם קבוצת תלמידי כיתות ג'-ה' לא היתה מעמיסה את שאריות המזון מדי שבוע ופורקת אותן במתקני הקומפוסט - שנועדו לדישון הגינה שהקימו - השאריות היו מובלות, כמו רוב הפסולת בישראל, אל אתר ההטמנה. קפה באצ'ו הוא אחד מ-30 מסעדות, בתי קפה וברים המשתתפים בשלב הראשון של מיזם תו ירוק לעסקי מזון שיושק בשבוע הבא. התו, אותו יזמו הרשות לאיכות הסביבה בעיריית תל אביב-יפו, המשרד להגנת הסביבה ומכון התקנים, נועד לקדם בתי עסק הפועלים לטובת שינוי סביבתי באמצעות חיסכון במים ובאנרגיה, צמצום... להמשך קריאה בהארץ... |