כלי האוכל חד פעמיים העשויים מעץ הדקל מציגים חלופה ידידותית לסביבה29/09/2010 שמואל אוליצקי - מיוחד לאפוק טיימס![]() כלים חד פעמיים עשויים מעלים של עץ דקל הגדלים באופן טבעי בהודו - צילום: באדיבות רעיונות ירוקים העלים נושרים מהעץ בעצמם גידול עץ הדקל אינו מצריך שטחי גידול נרחבים בדומה לתירס ולקנה סוכר .עץ הדקל ממנו מיוצרים הכלים גדל במקומות מסוימים בהודו. אלפי עלים של עץ הדקל הנושרים על הקרקע בכמויות גדולות מהווים מקור אספקה שוטף של חומר הגלם לייצור הכלים. העלים נאספים, נשטפים היטב ועוברים תהליך ייצור באמצעות חום. בעת תהליך הייבוש בתנורים הם מעוצבים בתבניות שונות. כאשר הם מתכלים אחרי שהסתיים בהם השימוש, הכלים הופכים תוך 90 יום לקומפוסט לדישון הגינה. חימום בתנור ושמירה במקפיא ![]() קערה לסלט או למרק, יכולה לשמש גם לחימום וגם להקפאה - צילום: באדיבות רעיונות ירוקים יתרון נוסף היא האפשרות של חימום המזון בכלים באמצעות המיקרוגל למשך שתי דקות ובתנור בחום של מאה שמונים מעלות למשך ארבעים וחמש דקות. הכלים שומרים על חום ואינם משנים את צורתם כתוצאה מחימום המזון בהם. ניתן גם לאחסנם במקרר או במקפיא. איתמר דניאלי, מנכ"ל חברת "רעיונות ירוקים", אומר: "כלי האוכל הדקליים יכולים גם לשמש לשימוש חוזר, יתרונם בכך שבסוף תקופת השימור שלהם הם חוזרים לייעל את הקרקע". הכלים משווקים לקהל על ידי רשתות וחנויות טבע, משם נימסר שיש לכלים אלו ביקוש בשל צורתם ובשל מחירם הסביר.לכתבה באפוק טיימס |
Sustainability.org.il > ידיעות / עדכונים >