אזרח מודע ואחראי צריך להכיר את הדרך שעושה המזון עד שהוא נוחת בצלחתו. הגיע הזמן שילדינו ילמדו. ולא רק על בשר
תגיות:
בשר (סביבה), תעשיית הבשר,חינוך סביבתי
![]() לול. שווה ביקור צילום: רויטרס עד גיל 40 התפריט של דניאל, כיאה למי שמוצאו מארגנטינה, התבסס בעיקר על בשר. לפני עשר שנים החליט שאכילת בעלי חיים אינה מוסרית, ומאז הוא טבעוני. השבוע שלח לי קישור לעצומה שהעלה לרשת. הרעיון : להוסיף לתוכנית הלימודים של התיכונים ביקור מאחורי הקלעים של תעשיית הבשר - כגון משחטות ומפעלים לעיבוד בשר. לטעמי, אין צורך להיות טבעוני כדי להכיר בחשיבות העניין: אזרח מודע ואחראי צריך להכיר את הדרך שעושה המזון עד שהוא נוחת בצלחתו. הגיע הזמן שילדים יידעו שמלפפון לא גדל על המדף בסופר, וששניצל הוא תרנגולת שהעבירה את ימיה בצפיפות מחרידה ופוטמה עד לרגע השחיטה. אבל בביקור במשחטות - שאחריו בוודאי לפחות לחלק מבני הנוער לא יהיה חשק לשוב ולאכול המבורגר - לא הייתי מסיים את מכסת סיורי החובה של האזרחים שבדרך. הנה עוד כמה רעיונות למקומות שיכולים לעזור לישראלים צעירים - ובעצם, לא רק להם - להבין את העולם שבו אנחנו חיים: אתרי הטמנה - לא מזיק לראות מקרוב איך
נראה בית קברות לאשפה, שמשאיות מלאות פסולת זורמות אליו מדי כמה דקות מכל
חלקי הארץ. מעורר מחשבה על הקלות הבלתי נסבלת שבה אנחנו צוברים חפצים
ומשליכים אותם;
חופי ים ושמורות טבע אחרי יום חג ומועד שבו עם ישראל ביקר בהם. אף
פעם לא מזיק להביט בראי;
כשמצבה הכלכלי של מערכת החינוך ישתפר, מומלץ להוסיף שלושה סיורים מועילים בחו"ל: ביקור במעבדות של חברות הקוסמטיקה שמבצעות ניסויים בבעלי חיים. הריח של הבושם כבר לא יהיה אותו דבר; סיור במכרות באפריקה שבהם ילדים כורים את המתכות הרעילות שמשמשות להתקנת הטלפונים הסלולריים שלנו; וגם סיור בקופנהגן, שבו ניתן להתרשם איך נראית עיר אופניים אמיתית. למה לא לסיים את שנת הלימודים עם קצת טעם טוב בפה? לכתבה באתר nrg |