אחרינו המבול? פרק ראשון: "סיר הבשר וכוס החלב"

פורסם: 14 במרץ 2013, 14:40 על ידי: Sustainability Org   [ עודכן 20 במאי 2020, 7:19 ]

הפוסט וריכוז כל פרקי הסדרה עברו לאתר 'גל ירוק'. למעבר לפוסט אנא לחצו על הקישור

https://galyarok.co.il/acharenu-hamabul-documentary-series-chapter-summaries-0313



אחרינו המבול? סדרה חדשה בערוץ הראשון חושפת את הקשר החזק שבין "תרבות הצריכה" - התרבות המשמעותית והדומיננטית במדינות העשירות והמפותחות, לבין המשבר הסביבתי הקשה המחריף מדי שנה.

לצפיה בפרק המלא לחץ כאן


פרק הבכורה של "אחרינו המבול?" ישודר במוצאי שבת 16/3/2013 בשעה 20:30 בערוץ הראשון.

כשהפרה גועה, הטמפרטורה עולה!

בשנת 2006 פרסם ארגון החקלאות והמזון של האו"ם, דו"ח מיוחד שחשף את ההשלכות הקשות של משק החי על כדור הארץ ומשבר האקלים. כלי התקשורת המרכזיים בארץ ובעולם התעלמו מהדו"ח וממצאיו המטרידים ובכך תרמו את תרומתם "הצנועה" להשתקת הדיון הציבורי בסוגיה קריטית לחיינו. הפרק הראשון של "אחרינו המבול?", "סיר הבשר וכוס החלב", שובר את קשר השתיקה ומעניק תרגום טלוויזיוני חד ונהיר לדו"ח המודחק כמו גם לנתונים היבשים שמוזכרים בו. למשל העובדה שנכון להיום, תעשיית משק החי (בעיקר לגידול פרות, חזירים וכבשים) אחראית לכ-20% מסך פליטות גזי החממה בעולם. גזים שמטפסים עד לקצה האטמוספרה והופכים שם למעין שכבת בידוד המונעת מחום כדור הארץ להיפלט לחלל וכתוצאה מכך מאיצים ומעצימים את התחממות כדור הארץ. כלומר להמסה מוגברת של קרחונים, לעליית מפלס פני הים וטמפרטורת המים, לתנודות אקלימיות חדות: סופות, סערות או החרפת הבצורת באזורים מדבריים ובכך לאפקט דומינו של בעיות הגורמות למה שמכונה משבר האקלים.


פרקי הסדרה:
כתבות קשורות:

Comments