אחרינו
המבול? סדרה חדשה בערוץ הראשון חושפת את הקשר החזק שבין "תרבות הצריכה" -
התרבות המשמעותית והדומיננטית במדינות העשירות והמפותחות, לבין המשבר
הסביבתי הקשה המחריף מדי שנה.
הפרק השני של "אחרינו המבול?" ישודר במוצאי
שבת 23/3/2013 בשעה 20:30 בערוץ הראשון.
הצד האפל והנסתר של תעשיית המזון העולמית
רוב
המזון שאנו אוכלים, מיוצר במפעלים עתירי טכנולוגיה. מה אנחנו יודעים על המזון הזה?
מתי
ומדוע הפסקנו לאכול מזון פשוט וטבעי ובמקומו עברנו למזון מתועש עתיר מלחים וסוכרים
שלעיתים גם עבר הנדסה גנטית בלי שמישהו הסביר לנו את ההשלכות הבריאותיות והמוסריות
הקשורות בכך ובלי שמישהו טרח לשאול אותנו האם אנחנו מעוניינים להשתתף בניסוי? גם
בפרק השני של "אחרינו המבול?", מרביתם של כלי התקשורת המסורתיים נמנעים
מלהציף דיון ציבורי משמעותי בשינויים הגדולים והמשמעותיים שמתרחשים ממש מתחת
לאפינו ויש להם השפעה מכרעת על בריאותינו. (נזכיר כי הפרק הראשון בסדרה עסק בהשפעת
גידול חלבונים מן החי על כדור הארץ המתחמם שלנו),
"התרגיל הגדול של תעשיית המזון" חושף
את גלגולו של המזון החל מהמהפכה התעשייתית ועד לימינו אנו, חושף את האינטרסים
הכלכליים של תעשיית המזון וסכנותיו ומציע דרך אחרת וכלים מעשיים שבאמצעותם נוכל
לברור את המזון שאנחנו מכניסים לפינו.