אחרינו המבול? פרק שני: "התרגיל הגדול של תעשיית המזון"

פורסם: 16 במרץ 2013, 13:54 על ידי: Sustainability Org   [ עודכן 20 במאי 2020, 7:18 ]

הפוסט וריכוז כל פרקי הסדרה עברו לאתר 'גל ירוק'. למעבר לפוסט אנא לחצו על הקישור

https://galyarok.co.il/acharenu-hamabul-documentary-series-chapter-summaries-0313/



אחרינו המבול? סדרה חדשה בערוץ הראשון חושפת את הקשר החזק שבין "תרבות הצריכה" - התרבות המשמעותית והדומיננטית במדינות העשירות והמפותחות, לבין המשבר הסביבתי הקשה המחריף מדי שנה.

הפרק המלא (30 דקות):

לצפיה בפרק המלא (30 דקות) לחץ כאן

הפרק השני של "אחרינו המבול?" ישודר במוצאי שבת 23/3/2013 בשעה 20:30 בערוץ הראשון.

הצד האפל והנסתר של תעשיית המזון העולמית

רוב המזון שאנו אוכלים, מיוצר במפעלים עתירי טכנולוגיה. מה אנחנו יודעים על המזון הזה?

מתי ומדוע הפסקנו לאכול מזון פשוט וטבעי ובמקומו עברנו למזון מתועש עתיר מלחים וסוכרים שלעיתים גם עבר הנדסה גנטית בלי שמישהו הסביר לנו את ההשלכות הבריאותיות והמוסריות הקשורות בכך ובלי שמישהו טרח לשאול אותנו האם אנחנו מעוניינים להשתתף בניסוי? גם בפרק השני של "אחרינו המבול?", מרביתם של כלי התקשורת המסורתיים נמנעים מלהציף דיון ציבורי משמעותי בשינויים הגדולים והמשמעותיים שמתרחשים ממש מתחת לאפינו ויש להם השפעה מכרעת על בריאותינו. (נזכיר כי הפרק הראשון בסדרה עסק בהשפעת גידול חלבונים מן החי על כדור הארץ המתחמם שלנו),

 "התרגיל הגדול של תעשיית המזון" חושף את גלגולו של המזון החל מהמהפכה התעשייתית ועד לימינו אנו, חושף את האינטרסים הכלכליים של תעשיית המזון וסכנותיו ומציע דרך אחרת וכלים מעשיים שבאמצעותם נוכל לברור את המזון שאנחנו מכניסים לפינו.

קטע מהפרק השני:



פרקי הסדרה:
כתבות קשורות:
המירוץ חסר הפשרות לפיתוח קלח התירס המושלם, ולמי זה משתלם
מכת מדינה: מחצית מהישראלים סובלים מהשמנה
מחלה יקרה: השמנת יתר עולה לנו 5.8 מיליארד שקל בשנה
מחקר: שליש מילדי הגן בישראל - בעודף משקל
"נזקי ההשמנה בישראל - 10 מיליארד ש' בשנה"
במשרד הבריאות מנסים להילחם בהשמנה וגם ביצרני המזון
עוד 11 קילו בשנה: הקלוריות הרעות במשקאות קלים
מגיפה כלל עולמית: הקשר הקטלני בין השמנת יתר לסרטן
למה הכרס שלכם היא סכנה בריאותית
מחקר ענק: ההשמנה פוגעת ביכולת השכלית
חרף ההמלצות, הממשלה לא תוסיף מגנזיום למים
נביעות+בולשיט
מדינות רבות החלו לנקוט צעדי מיסוי וחינוך כדי להילחם בהשמנת יתר
ארדן לשטייניץ: אל תפחית את המכס על מוצרי בשר
שורש הבעיה: אוכל גרוע לא נתפס אצלנו כאויב
פירמידת המזון האמריקאית בדרך למהפכה? באוניברסיטת הרווארד מאמינים שכן
מאבק הממשלה בהשמנה
כמה שאלות קבועות שמופנות לטבעוני - וגם התשובות


Comments