עמיר פרץ נגד יצחק תשובה: "לשמור על עתודות הגז הטבעי"

פורסם: 28 במרץ 2013, 13:58 על ידי: Sustainability Org   [ עודכן 28 במרץ 2013, 13:59 ]

השר החדש להגנת הסביבה הודיע כי הוא מתכוון להביא לאישור הממשלה הצעה שלפיה הגז הטבעי יוכרז כנכס לאומי, כך "שלא ייווצר מצב אבסורדי, שבו ישראל תייצא גז - ותוך זמן קצר יחסר גז למשק"

מאת איתי טרילניק, 27/3/2013

השר להגנת הסביבה, עמיר פרץ, מאמץ את עמדת משרדו החדש, וקורא לנקוט משנה זהירות לפני מתן אישור ליצוא הגז הטבעי. בהתבטאות ראשונה מאז נכנס לתפקידו, אמר פרץ ל-TheMarker כי "יש לשמור על עתודות הגז הטבעי כנכס לאומי וכחלק מפעילות המשק לטווח הארוך".

עמיר פרץ
צילום: מוטי מילרוד

"יש לעשות הכל כדי לשמור על הגז הטבעי כחלק מפעילות לאומית ארוכת טווח, שבה המשק יעבור בהדרגה לשימוש בגז טבעי", אמר השר פרץ. "מעבר זה יביא להורדת עלויות בפעילות הכלכלית של התעשייה הישראלית, וכן להורדת מחירי המוצרים ולהפחתת יוקר המחיה המשפחתי, בשל השימוש שיגבר ויילך הן בצריכה המשפחתית והן בצריכה בתחומים נוספים, לרבות תחבורה ציבורית ופרטית. כל אלה ביחד יביאו להגדלת התחרותיות במשק ולצמיחה כלכלית".

לנוכח כוונות שותפות תמר לחתום בקרוב על חוזים ליצוא הגז, הודיע פרץ כי יפעל להכריז על הגז הטבעי כנכס לאומי, עקב היותו רכיב חשוב בהתפתחות המשק הישראלי.

"אני מתכוון להניח בפני הממשלה הצעה שלפיה יוכרז הגז הטבעי כנכס לאומי, וייקבעו התנאים המבטיחים שלא ייווצר מצב אבסורדי, שבו מחד ישראל תייצא גז ומאידך, בתוך זמן קצר יחסר גז למשק", אמר פרץ.

יש לציין כי בכנס הצגת המצע החברתי־כלכלי של התנועה, מפלגתו של פרץ, הביע פרופ' אלון טל ‏(מספר 13 ברשימה‏) עמדה זהה בנוגע למדיניות הממשלה בנושא הגז, ואמר כי "אנחנו בישראל לא יודעים מהן עתודות הגז האמיתיות. לפני שמתחילים לעשות עסקים עם טייקונים, צריך לזכור מה היה בבריטניה. הבריטים גילו גז בים הצפוני ורצו לייצא אותו - ובסוף גילו שהם צריכים דווקא לייבא גז".

תחת השר הקודם, גלעד ארדן (שהוא כיום שר התקשורת והשר להגנת העורף), הוביל המשרד להגנת הסביבה בתוך הממשלה את ההתנגדות ליצוא הגז. מנכ"לית המשרד להגנת הסביבה, אלונה שפר־קארו, אף הגישה חוות דעת מיעוט לדו"ח ועדת צמח לבחינת השימושים בגז, שבה היתה חברה.

הוועדה קיבלה את טענות חברות הגז, שלפיהן ההערכות לצריכה עתידית בישראל אינן מצדיקות השקעה בפיתוח מאגר גז נוסף לתמר בשנים הקרובות, ולפיכך יש לאפשר יצוא של הגז הנותר. לפיכך המליצה הוועדה לשמור על כ-45% מהגז שהתגלה לצורכי המשק, ולאפשר יצוא של היתר, תחת מגבלות.

המשרד להגנת הסביבה התנגד להמלצה, וטען כי יש להמתין עם האישור עד לבירור מעמיק יותר של משאבי הגז בים, ועד לכניסה משמעותית שלו למשק. זאת, כדי לאפשר איסוף מידע נוסף לגבי הביקושים העתידיים לגז. ארדן התנגד נחרצות לניסיונות משרדי האוצר והאנרגיה להעלות את המלצות ועדת צמח לאישור הממשלה.

לכתבה בדהמרקר

כתבות קשורות:
נגד יצוא גז: "אם יפרוץ משבר אנרגיה, ישראל תהיה בסוף התור של ספקיות הנפט"
"באיזו זכות מגיע לישראל מנכ"ל נובל אנרג'י ומחליט שהגז בלוויתן ייוצא לחו"ל?"
חמישה ספינים של חברות הגז
תמלוגים לעתיד: כך תגליות הגז יועילו לסביבה
עמותה חדשה נאבקת על הכנסות המדינה מתגליות הגז
"יצוא הגז מישראל הוא מחטף וגניבת האופק לאזרחים - נגמור כמו ניגריה"
ועדת ששינסקי - כל השאלות והתשובות
"תגליות הגז יגררו 'קללת משאבים' - פחות השקעות במניות היי-טק, פחות מקומות עבודה ויותר שחיתויות"
צריך להישמר מעגל הגז; היעד הבא - נפט
ללמוד מבעלי ניסיון: מה כדאי לעשות בכספי הגז
קודחים ומסתכנים: מתי נלמד מאסונות של אחרים
Comments