טכנולוגיה נעזרת בחיידקים שמוזרמים לבארות נפט

פורסם: 24 באפר׳ 2014, 11:39 על ידי: Sustainability Org   [ עודכן 24 באפר׳ 2014, 11:39 ]

ההשקעה החדשה של קרן אינפיניטי: "חיידקי נפט"

אינפיניטי של כלל תעשיות הובילה השקעה של 36 מיליון דולר בחברה אמריקאית המתמחה בשיפור זרימה בבארות נפט ■ 
הטכנולוגיה של החברה, Glori Energy, נעזרת בחיידקים שנפחם גדל בתוך הבארות וכך הם מאיצים את זרימת הנפט

מאת אור הישאוגה, דרור רייך, 23/4/2014

קרן ההשקעות אינפיניטי, שמנהל אמיר גל־אור, השלימה השקעה בהיקף של 35.7 מיליון דולר בחברת Glori Energy האמריקאית. אינפיניטי קיבלה תמורת ההשקעה כשליש ממניות החברה האמריקאית.

את העסקה ביצעה אינפיניטי לפני כשבוע באמצעות חברה ציבורית שבה היא שולטת, המשמשת לביצוע רכישות (SPACֹ). מדובר בכלי השקעה ייעודי שמגייס הון מהציבור במטרה לבצע רכישה בטווח זמן של עד שנתיים מההנפקה. נוסף על ההון שהושקע באמצעות קופת ה–SPAC, הושקעו בגלורי 8.5 מיליון דולר על ידי כמה אנשי עסקים, בהם טום היקס, שהיה בעבר הבעלים של קבוצת הכדורגל הבריטית ליוורפול.

גלורי אנרג'י היא חברת ביוטכנולוגיה שפיתחה שיטה להגברת תפוקה של בארות נפט. המערכת שפיתחה החברה, AERO, מזרימה מים מעורבים בחיידקים, שמגדילים את נפחם במהירות בשל התרבות וגורמים להגדלת הלחץ בבארות. כך מתאפשרת זרימה טובה יותר של הנפט ותהליך ההפקה שלו משתפר. גלורי ניסתה לפני כשנתיים לגייס הון מהציבור, אך נסוגה מכך. ב–2012 היא גייסה 20 מיליון דולר מקרנות הון סיכון בהן קרן קליינר־פרקינס.

באר נפט שמשתמשת בטכנולוגיה של גלורי
באר נפט שמשתמשת בטכנולוגיה של גלורי
צילום: חברת גלורי

אינפיניטי היא קרן השקעות שנוסדה על ידי כלל תעשיות, בנק הפיתוח של סין והקבוצה הסינית CSVC. כיום מנהלת הקרן יותר מ–700 מיליון דולר באמצעות תשע קרנות, שבע מהן נמצאות בסין. היא משקיעה בחברות סיניות ומשלבת טכנולוגיות של חברות ישראליות. בין תחומי פעילותה: מכשור רפואי, פארמה ושירותים רפואיים, טכנולוגיות מידע, חקלאות, חומרים, מים, טכנולוגיות נקיות ואנרגיה. הקרן מנוהלת על ידי אמיר גל־אור אבי פישר, שהוא גם יו"ר ומנכ"ל כלל תעשיות, ואבישי זילברשץ.

כשהוקמה ב–1993 נקראה הקרן ניצנים. בעשור הראשון לקיומה היא השקיעה בין השאר בחברות סאיטקס ויז'ן שנמכרה ל–HP ב–2005; בשופינג.קום שנמכרה ב–2005 ל–eBay; ובחברת פאוור פייפר, שנסגרה ב–2011 לאחר שגייסה קרוב ל–100 מיליון דולר. לפני כ–10 שנים שינתה אינפיניטי מיקוד והחלה לחפש נוכחות והשקעות בסין.

לצד קרנות הממוקדות בשוק הסיני עצמו, הקימה עד היום אינפיניטי שתי קרנות סיניות המוגדרות כקרנות בינלאומיות - קרן אינפיניטי סין שהוקמה ב–2004 וקרן I-China Fund. שתי הקרנות הוקמו כשותפות בין כלל תעשיות, שלה אחזקה משמעותית באינפיניטי, CSVC, זרוע ההשקעות של פארק התעשייה סוז'ו בסין, והבנק לפיתוח סין. אמיר גל־אור מתגורר כיום בסין.

במהלך השנה האחרונה הונפקו בבורסות של סין שתי חברות של אינפינטי. האחת היא DCITS, חברת שירותי מחשוב שהונפקה בבורסת שנז'ן. ההנפקה השנייה היתה של חברת WLCSP, שהיא חברת בת של שלקייס הישראלית. WLCPS הונפקה בבורסת שנגחאי וגייסה 118 מיליון דולר לפי שווי של 724 מיליון דולר. כיום נסחרת החברה לפי שווי של כ–1.2 מיליארד דולר.


כתבות קשורות:
Comments