דניאל יאמר מציג: "הסוללה שתפתור את בעיית האנרגיה של ישראל"

פורסם: 19 ביוני 2012, 5:03 על ידי: Sustainability Org   [ עודכן 19 ביוני 2012, 5:11 ]

הטכנולוגיה שבה משתמשת החברה משלבת סוללות ליתיום-יון ומערכת לניהול צריכת החשמל

מאת איתי טרילניק, 19/6/2012
 

פטנט עולמי או הבטחה ריקה מתוכן בסגנון "הנורה שתאיר את כל רמת גן"? חברת Nation-E של איש העסקים דניאל יאמר, השיקה אתמול את מוצרי אגירת האנרגיה שלה במסיבת עיתונאים שנערכה בביתו של יאמר בהרצליה פיתוח.

הטכנולוגיה שבה משתמשת החברה משלבת סוללות ליתיום-יון ומערכת לניהול צריכת החשמל. לטענת יאמר, באמצעות המערכת ניתן יהיה לייצב את הביקושים לחשמל וליהנות מחיסכון ניכר.

 

דניאל יאמר

"המערכות שלנו יכולות לפתור את בעיית האנרגיה של ישראל", אמר יאמר, הבעלים של קבוצת הכדורגל מכבי נתניה. עם זאת, לא ברור עד כמה חדשניים פיתוחי החברה בתחום אגירת האנרגיה. בהשקה לא נכחו מדענים מתחום הסוללות או החשמל, והמערכות שהוצגו בה צפויות להיתקל בקשיים רגולטוריים. ייתכן שזו הסיבה לכך שהמערכת המשוכללת שהוצגה לעיתונאים לא היתה זו שסיפקה את החשמל באירוע ההשקה, אלא גנרטור רגיל שחנה מול הכניסה לבית.

האם מדובר בסוללה שתאיר את כל נתניה? יאמר טוען כי ניתן לאגור במצברים אנרגיה סולרית בקנה מידה גדול, כדי להשתמש בה בשעות הלילה. עם זאת, מומחים בתחום הסוללות בישראל טוענים כי הטכנולוגיה אינה בשלה עדיין לאגירת אנרגיה בקנה מידה גדול. במרתף הווילה של יאמר הוצגו אתמול שני המוצרים הביתיים של החברה - מערכת ביתית לאגירת חשמל ומערכת לטעינת כלי רכב חשמליים. המערכת הביתית מסוגלת לאזן את צריכת החשמל בבית בין שעות היממה וניתן לחבר אליה מקורות חשמל חיצוניים, כמו פאנלים סולאריים. עם זאת, התקינה הקיימת אוסרת על חיבור פאנלים סולאריים ישירות למערכת החשמל הביתית. בנוסף, הוצגה מערכת בשם "אנג'ל", להטענת כלי רכב חשמליים. בסרט התדמית מוצגת הדמייה של המערכת כשהיא טוענת מכונית חשמלית בתוך 15 דקות בלבד. זאת, לעומת זמן הטענה של כשמונה שעות במכונית של בטר פלייס, שפיתחה בשל מגבלה זו מערך לוגיסטי שלם להחלפת סוללות. גם כאן, נראה שהחברה של יאמר גילתה את מה שהמומחים הגדולים בענף מפספסים.

דומה שנותרה עוד כברת דרך שיכנסו המערכות לשימוש. יאמר עצמו מודה כי יש לחברה פיילוטים בתחום, אך עדיין לא פרויקטים בקנה מידה מסחרי. נדמה כי מכשולים רבים - כלכליים, רגולטוריים ואחרים - עומדים עדיין בדרכה של Nation-E, לפני שתיהפך למעצמת אנרגיה.

לכתבה בדהמרקר


כתבות קשורות:
Comments