ועדת החקירה לדליפת הנפט מטילה אחראיות גם לתעשיית הנפט וגם לממשל האמריקאי

פורסם: 15 בינו׳ 2011, 6:24 על ידי: Sustainability Org   [ עודכן 15 בינו׳ 2011, 6:28 ]

ועדת חקירה לבדיקת דליפת הנפט שאירע באסדה של חברת BP במפרץ מקסיקו הגישה מסקנות קשות ביותר לכלל תעשיית הנפט ולממשל האמריקאי על חוסר האמצעים לקידוחים בטוחים בלב ים – "גם לאחר צעדי הממשל, אסון דומה יכול שוב לקרות"

14/01/2011 מרלן-אביבה גרינפטר - אפוק טיימס

מקסיקו
צילום מן האוויר של כתם הנפט המתקרב לחוף - צילום: NASA via Getty Images
השבוע פרסמה וועדת החקירה לדליפת הנפט במפרץ מקסיקו באסדה של חברת BP דו"ח קשה ביותר, גם לתעשיית הנפט האמריקאית וגם לדפוסי העבודה של הממשל מולה.

ההתפוצצות אסדת BP שאירעה ב-20 באפריל 2010 גרמה לדליפה אותה הצליחה חברת BP לעצור רק בחודש יולי. הפגיעה לסביבה ולאדם הייתה אדירה וממשיכה לתת את אותותיה, עשרות שנים של עבודה מצפים לפרויקטי השיקום של האזור. הדליפה הוגדרה כאסון האקולוגי הגדול בכל הזמנים של ארה"ב.

חברת BP מרגישה כי אינה לבד במערכה והאחראיות מתחלקת עם עוד גופים, לה זה פשוט קרה – לאחרים זה גם יכול לקרות, על פי הדו"ח.



מערכת הגנה הנשענת על מקריות

שקנאי
רוחצים את הנפט מנוצות השקנאי בניסיון להציל אותו – צילום: John Moore/Getty Images
על פי הדו"ח ההחלטות שקיבלו החברות המעורבות באסון הנפט במפרץ מקסיקו, BP, הליבורטון וטרנסאושיאן אפשרו להם לחסוך זמן וכסף אך לא מנעו את האסון. "ללא פעולה מתקנת, אסון דומה יכול שוב לקרות", נאמר בדו"ח.

הדו"ח מסביר: "לא ניתן לסמוך על מערכת שנשענת על רצף של אירועים בהם האדם הנכון ימצא במקום הנכון כשהנתונים הנכונים יהיו זמינים והאחראי ידע לפרשם נכון. האחראי על הביטחון בליל האסון היה במקביל עסוק בשל תפקידים אחרים שהיו מוטלים עליו, מצב כזה אינו יכול להבטיח להתגבר על כל התקלות".

שבעת חברי הועדה מדווחים שהמסקנה העיקרית אליה ניתן להגיע בעקבות חקר האסון שאירע במפרץ מקסיקו, היא שהמצב הנוכחי דורש רוויזיה מן היסוד, גם של תעשיית הנפט וגם של מי שאמור לפקח עליה, ממשלת ארה"ב. יחד עם זאת הם מציינים שאין הכרח להפסיק את הקידוחים העמוקים בלב ים ושאם ידאגו לתנאים המתאימים, קידוחים אלה יכולים להתנהל באופן בטוח לחלוטין.

תרבות של התייחסות לסיכונים

"ניתן להסביר את אסון מפרץ מקסיקו כרצף של אירועים מוטעים שבצעה חברת BP בעת ההתפוצצות" אומרים חברי הועדה, אך הם מאשימים בעיקר את תרבות התייחסות לסיכון שהיה לחברת BP ולדעתם לכל תעשיית הנפט האמריקאית. קידוח בעומק הים מלווה בסיכונים רבים שנגדם לא היו ערוכים לא חברות הנפט ולא המחלקה המפקחת עליהם מטעם הממשל, נאמר בדו"ח.

המסקנה הסופית: בחינה מחדש שכל צעד וצעד בהקמה ובתפעול של קידוח נפט בעומק הים. חברי הועדה מציינים שהבחינה צריכה להיות מרחיקת לכת הרבה יותר ממה שנעשה עד עתה למרות הצעדים שננקטו מאז האסון במפרץ.

אירופה בוחנת את עצמה

עוד לפני פרסום הדו"ח של הועדה האמריקאית, הפיצה ועדה של הפרלמנט בבריטי שדנה באנרגיה ושינוי האקלים דו"ח המגלה חסרים חמורים בטיפול באסונות אפשריים בקידוחים בעומק הים בים הצפוני.

באיחוד האירופי התייחסו לשני הדוחות האמריקאי והבריטי, אך גם הפיקו דו"ח משלהם כבר בחודש אוקטובר, לאור העובדה שגם בחוף המזרחי של האוקיאנוס האטלנטי קיימים לא מעט קידוחי נפט. "הביטחון אינו ניתן למשא ומתן" אמר גונטר אוטינגר, מחזיק תיק האנרגיה כשהציג לפרלמנט האירופי את הדו"ח האירופי לניצול נפט בעומק הים.

לכתבה באפוק טיימס

כתבות קשורות:
ארדן דורש: הפסקת קידוח הנפט בלוויתן
כולם מדברים על תמלוגי הגז - שכחו את הטבע

Comments