קבוצת החוקרים, המכונה "The Club of Rome", יצרה מודל ממוחשב לחיזוי תרחישים על בסיס המודלים הקיימים של הצמיחה באוכלוסייה וצריכת המשאבים העולמית. החישובים כללו התייחסות לרמות שונות של פרודוקטיביות חקלאית, פיקוח על הילודה ומאמצים בנושא איכות הסביבה.
הפגנות בספרד על רקע המשבר הכלכלי (צילום: רויטרס)
על פי רוב התרחישים, הצמיחה הכלכלית תמשיך בקצב יציב עד שנת 2030. עם זאת נקבע, כי "ללא צעדים קיצוניים להגנה על הסביבה", קיימת סבירות גבוהה לקריסה כלכלית ולקריסה של האוכלוסיה.
"אנחנו לא במסלול הנכון"
ובכל זאת, המחקר לא פוסל אפשרות של "צמיחה כלכלית בלתי מוגבלת", זאת בתנאי שממשלות העולם יכפו מדיניות של פיתוח ושימוש בטכנולוגיות ירוקות, שיאפשרו להגביל את התרחבות דריסת הרגל האקולוגית של המין האנושי.
במגזין מצוטטים מספר מומחים שמתנגדים לדעות שכאלה, ביניהם הכלכלן הנרי וואליך מאוניברסיטת יל, שאמר בעבר כי הניסיון ליישם רגולציה על צמיחה כלכלית היא שוות ערך ל"גזירת עוני על מיליארדי אנשים".
גם הפיזיקאי האוסטרלי גרהאם טרנר מצוטט באמרו: "העולם נמצא בדרך לאסון". לדברי טרנר, הממצא החשוב ביותר הוא שהתוצאות של התרחישים הממוחשבים היו זהים כמעט לתחזיות שנחזו בתרחישים שהתבצעו במחקר דומה משנת 1972. "יש כאן פעמון אזהרה ברור מאוד", אמר טרנר. "אנחנו לא נמצאים במסלול הנכון לקראת קיימות".
לכתבה באתר ynet