דו"ח חדש מגלה כי במהלך 40 השנה הקרובות נפחית משמעותית את השימוש שלנו במשאבי כדור הארץ, בין אם נרצה ובין אם לא. הסיבה פשוטה: הם הולכים ונגמרים
סוכנויות הידיעות, 11/2/2012 השימוש של בני האדם במשאבים הטבעיים של כדור הארץ יצטמצם משמעותית עד שנת 2050, ולא מבחירה, אלא מהסיבה הפשוטה - לא יהיה מהם מספיק. כך עולה מדו"ח חדש של האו"ם.
"אנשים עמידים, כדור ארץ עמיד: עתיד ששווה לבחור בו" היא כותרת הדו"ח, שבוחן את האתגרים שיעמדו בפני האנושות בשנים הקרובות. ממצאיו המטרידים מגלים, כי המשאבים הטבעיים של כדור הארץ הולכים ונגמרים.
מהנתונים עולה, כי עד 2020, העולם יזדקק ל-50% יותר מזון, 45% אנרגיה ו-30% יותר מים. על פי הדו"ח, הביקוש למשאבים יזנק בעקבות צמיחה צפויה של אוכלוסיית כדור הארץ מ-7 מיליארד כיום ל-9 מיליארד בשנת 2040 וזינוק במספר הצרכנים של מעמד הביניים, שיוכפל פי 3 לעומת היום.
הפתרון שמציעים כותבי הדו"ח לבעיית התדלדלות המשאבים, הוא צמצום הצריכה באופן חלקי. בין השאר מוצע לערוך מחקר מקיף, לנקוט במדיניות של שימור מים, ולפתור את בעיות העוני. בנוסף מציע הדו"ח לשפר את הביטחון בתחום המזון, מבלי לפגוע במגוון הביולוגי.
כותבי הדו"ח גם מציינים את כי יש לצמצם את את השימוש בדלק מאובנים ולהגביר את ההשקעות באנרגיות מתחדשות. הדו"ח גם חוזר ומדגיש את הצורך בתוכנית צמיחה ופיתוח בנות קיימא בקרב עסקים וממשלות, ומציע להוסיף את העלות הסביבתית, לתג המחיר של מוצרים ושירותים.
|