פורסם: 3 בינו׳ 2013, 2:03 על ידי: Sustainability Org
[
עודכן 3 בינו׳ 2013, 2:06
]
פרויקט "יירוק עסקים" בבאר שבע כלל מיפוי של העסקים בעיר וגיבוש מאגר ידע הכולל המלצות בכמה מישורים הקשורים להתנהלות הסביבתית של עסקים. לפניכם חלק מההמלצות שניתנו לעסקים במסגרת הפרויקט: הפחתה בצריכת חשמל של מקררים ומקפיאים: - אם יש יחידות קירור השייכות לספק חיצוני - רצוי להחליף אותם בדגם בעל דירוג גבוה יותר או ביחידה בעלת נפח גדול יותר, במסגרת השירות מצד הספק.
- מומלץ לדאוג לתחזוקה של גומיות האטימה בדלתות המקררים והמקפיאים. ניתן למרוח וזלין על גומיות האטימה על מנת לשפר את תפקודן.
- כדאי לחלק את תכולת המקררים למקררים בשימוש תדיר יותר ומקררים בשימוש תדיר פחות. כך יפתחו פחות דלתות של מקררים באופן תדיר.
הפחתה בצריכת חשמל של מערכות מיזוג: - אם קיים חוזה שירות - מומלץ לפקח כי חברת שירות המזגנים מבצעת בדיקה תקופתית מונעת.
- כדאי לבחון אופציה להפחתת קרינה מהחלונות באמצעות ציפוי ייעודי – דבר שעשוי לחסוך כ- 40% בהוצאות המיזוג.
הפחתה בצריכת חשמל של מדיחי כלים: - מומלץ לקבוע נהלים להפעלה אפקטיבית של מדיח הכלים, למשל לצבור כלים מלוכלכים בכיור עם מים וסבון, עד שנאגרת כמות מספקת להפעלת המדיח.
- רצוי לחבר את מדיח הכלים לדוד שמש על מנת לחסוך בצריכת החשמל המשמש לחימום המים במדיח
הפחתה בצריכת חשמל של מערכות תאורה: - מומלץ לבחון את סוגי המשנקים - משנק הוא אמצעי להצתת נורות פלורסנט. משנק אלקטרוני אינו מתחמם בניגוד למשנק מגנטי, דבר שמאפשר לחסוך אנרגיה.
- יש לשקול התקנת גלאי נוכחות בחללים שאינם נמצאים בשימוש באופן תדיר, כמו שירותים, מטבח ומחסן – דבר שיכול לחסוך עד כ-40% מצריכת החשמל במקומות אלה.
- מומלץ להתקין טיימר להפעלת תאורה בשילוט חיצוני רק כאשר הוא באמת נחוץ. כך למשל - אין צורך ששלט יהיה מואר כאשר מתחם הקניות סגור.
- יש לכבות את התאורה במקררי תצוגה מחוץ לשעות הפעילות.
הפחתת צריכת מים: - כדאי לצמצם את הספיקה של ברז שטיפת הידיים בשירותים ל-70% מהספיקה המקסימלית, באמצעות סגירת ברז המים המצוי מתחת לכיור.
- בדקו את גומיות האיטום של מתקן המילוי בניאגרה למניעת זליגת מים מיותרת.
- כדאי לאגור מי מזגנים הנפלטים ממערכת המיזוג ולהשתמש בהם להשקיה, לשטיפת רצפות או למילוי הניאגרה בשירותים.
- אם נותרים מים במיחם - ניתן להשתמש בהם לחימום מים ולשטיפת רצפות.
- רצוי להוסיף שלט המדגיש את החשיבות בחיסכון מים בחדרי השירותים, כדי לעודד שימוש בידית החסכונית.
הפחתה בצריכת נייר: - מעבר לשימוש בחתימות אלקטרוניות מספקים ועבור לקוחות.
- אם נעשה שימוש בתחתיות (פלייסמנט) - יש לוודא שהן עשויות מנייר ממוחזר ומפונות למיחזור בתום השימוש. בנוסף מומלץ להדפיס עליהן מידע ירוק והמלצות סביבתיות.
- מומלץ לעבור לשליחת דו"חות, סידורי עבודה וכו לעובדים באמצעות המייל בלבד.
נסועה: - יש לעודד את העובדים להגיע באופניים על ידי התקנת מתקן אופניים. בנוסף מומלץ לתת תגמולים בשכר לעובדים המגיעים בתחבורה ציבורית או באופניים.
- בנוסף מומלץ לעודד הסעות משותפות לעובדים, באמצעות תגמול עובדים המוכנים לפזר עובדים אחרים ברכבם האישי (car pool)
הפחתת פסולת: - יש להפריד את הפסולת לזרמים שונים ולהעביר למיחזור.
- בעסקים עתירי טיגון – מומלץ ליצור קשר עם חברה חיצונית למיחזור השמן
- אריזות פלסטיק, צנצנות זכוכית, סלסילות פירות וקרטון שלא ניתן למחזר - אפשר לתרום למועדוניות או גני ילדים לשימוש חוזר כחומרי גלם למלאכת יד.
- תירמו שאריות מזון לנזקקים.
קידום מודעות ציבור: - מומלץ לפרסם את הנעשה בעסק מבחינת תהליכים סביבתיים על גבי מדיות שונות, למשל בתפריט, על גבי החשבונית, על גבי אריזות ושקיות בד ועל החולצות של צוות העובדים.
- כדאי ליצור תיבה בה יוכלו הלקוחות להעלות רעיונות מקוריים לשיפור ההתנהלות הסביבתית בעסק.
לכתבה באתר ynet |
|