אז איך תהפכו את העסק שלכם לירוק?

נשלח 3 בינו׳ 2013, 2:03 על ידי Sustainability Org   [ עודכן 3 בינו׳ 2013, 2:06 ]

פרויקט "יירוק עסקים" בבאר שבע כלל מיפוי של העסקים בעיר וגיבוש מאגר ידע הכולל המלצות בכמה מישורים הקשורים להתנהלות הסביבתית של עסקים. לפניכם חלק מההמלצות שניתנו לעסקים במסגרת הפרויקט

הפחתה בצריכת חשמל של מקררים ומקפיאים:  

  • אם יש יחידות קירור השייכות לספק חיצוני - רצוי להחליף אותם בדגם בעל דירוג גבוה יותר או ביחידה בעלת נפח גדול יותר, במסגרת השירות מצד הספק.
  •  
  • מומלץ לדאוג לתחזוקה של גומיות האטימה בדלתות המקררים והמקפיאים. ניתן למרוח וזלין על גומיות האטימה על מנת לשפר את תפקודן.
  •  
  • כדאי לחלק את תכולת המקררים למקררים בשימוש תדיר יותר ומקררים בשימוש תדיר פחות. כך יפתחו פחות דלתות של מקררים באופן תדיר.
  •  

הפחתה בצריכת חשמל של מערכות מיזוג:

  • אם קיים חוזה שירות - מומלץ לפקח כי חברת שירות המזגנים מבצעת בדיקה תקופתית מונעת.
  •  
  • כדאי לבחון אופציה להפחתת קרינה מהחלונות באמצעות ציפוי ייעודי – דבר שעשוי לחסוך כ- 40% בהוצאות המיזוג. 
  •  

הפחתה בצריכת חשמל של מדיחי כלים:

  • מומלץ לקבוע נהלים להפעלה אפקטיבית של מדיח הכלים, למשל לצבור כלים מלוכלכים בכיור עם מים וסבון, עד שנאגרת כמות מספקת להפעלת המדיח.
  •  
  • רצוי לחבר את מדיח הכלים לדוד שמש על מנת לחסוך בצריכת החשמל המשמש לחימום המים במדיח
  •  

הפחתה בצריכת חשמל של מערכות תאורה: 

  • מומלץ לבחון את סוגי המשנקים - משנק הוא אמצעי להצתת נורות פלורסנט. משנק אלקטרוני אינו מתחמם בניגוד למשנק מגנטי, דבר שמאפשר לחסוך אנרגיה. 
  •  
  • יש לשקול התקנת גלאי נוכחות בחללים שאינם נמצאים בשימוש באופן תדיר, כמו שירותים, מטבח ומחסן – דבר שיכול לחסוך עד כ-40% מצריכת החשמל במקומות אלה. 
  •  
  • מומלץ להתקין טיימר להפעלת תאורה בשילוט חיצוני רק כאשר הוא באמת נחוץ. כך למשל - אין צורך ששלט יהיה מואר כאשר מתחם הקניות סגור. 
  •  
  • יש לכבות את התאורה במקררי תצוגה מחוץ לשעות הפעילות.
  •  

הפחתת צריכת מים: 

  • כדאי לצמצם את הספיקה של ברז שטיפת הידיים בשירותים ל-70% מהספיקה המקסימלית, באמצעות סגירת ברז המים המצוי מתחת לכיור.
  •  
  • בדקו את גומיות האיטום של מתקן המילוי בניאגרה למניעת זליגת מים מיותרת.
  •  
  • כדאי לאגור מי מזגנים הנפלטים ממערכת המיזוג ולהשתמש בהם להשקיה, לשטיפת רצפות או למילוי הניאגרה בשירותים.
  •  
  • אם נותרים מים במיחם - ניתן להשתמש בהם לחימום מים ולשטיפת רצפות.
  •  
  • רצוי להוסיף שלט המדגיש את החשיבות בחיסכון מים בחדרי השירותים, כדי לעודד שימוש בידית החסכונית.
  •  

הפחתה בצריכת נייר:  

  • מעבר לשימוש בחתימות אלקטרוניות מספקים ועבור לקוחות. 
  •  
  • אם נעשה שימוש בתחתיות (פלייסמנט) - יש לוודא שהן עשויות מנייר ממוחזר ומפונות למיחזור בתום השימוש. בנוסף מומלץ להדפיס עליהן מידע ירוק והמלצות סביבתיות.
  •  
  • מומלץ לעבור לשליחת דו"חות, סידורי עבודה וכו לעובדים באמצעות המייל בלבד.
  •  

נסועה: 

  • יש לעודד את העובדים להגיע באופניים על ידי התקנת מתקן אופניים. בנוסף מומלץ לתת תגמולים בשכר לעובדים המגיעים בתחבורה ציבורית או באופניים. 
  •  
  • בנוסף מומלץ לעודד הסעות משותפות לעובדים, באמצעות תגמול עובדים המוכנים לפזר עובדים אחרים ברכבם האישי (car pool)
  •  

הפחתת פסולת

  • יש להפריד את הפסולת לזרמים שונים ולהעביר למיחזור. 
  •  
  • בעסקים עתירי טיגון – מומלץ ליצור קשר עם חברה חיצונית למיחזור השמן 
  •  
  • אריזות פלסטיק, צנצנות זכוכית, סלסילות פירות וקרטון שלא ניתן למחזר - אפשר לתרום למועדוניות או גני ילדים לשימוש חוזר כחומרי גלם למלאכת יד.
  • תירמו שאריות מזון לנזקקים.
  •  

קידום מודעות ציבור: 

  • מומלץ לפרסם את הנעשה בעסק מבחינת תהליכים סביבתיים על גבי מדיות שונות, למשל בתפריט, על גבי החשבונית, על גבי אריזות ושקיות בד ועל החולצות של צוות העובדים. 
  •  
  • כדאי ליצור תיבה בה יוכלו הלקוחות להעלות רעיונות מקוריים לשיפור ההתנהלות הסביבתית בעסק.
  •  
  • יש להטמיע תרבות ארגונית ירוקה באמצעות מערך נהלים מפורט בעסק והדרכות לעובדים.
  • יש ליצור תנאים לקידום העסקה של בעלי מוגבלויות.

  • חשוב לציין תאריכים סביבתיים באמצעות שילוט והסברה לצד קידום פעילות ייחודית בתאריכים הרלוונטיים: 13 במרץ - יום הניקיון הלאומי; 22 באפריל - יום כדור הארץ ושעת כדור הארץ; 5 ביוני - יום איכות הסביבה הבינלאומי.
לכתבה באתר ynet 


 
Comments