מאז 1979: כמות הקרח בקוטב קטנה ב-45%

פורסם: 21 בספט׳ 2012, 2:22 על ידי: Sustainability Org   [ עודכן 21 בספט׳ 2012, 2:22 ]

הקרח בקוטב הצפוני נמצא בשפל חסר תקדים. החשש: בתרחיש בו האנושות לא תשנה את דרכה הקרח בקוטב עלול להיעלם לחלוטין. גרינפיס: יש להקים סביב הקוטב שמורת טבע ולהגן עליו

nrg, 20/9/2012

תגיות: הקוטב הצפוני,התחממות כדור הארץ
הקרח בים של הקוטב הצפוני הגיע לרמת השפל הנמוכה בכל הזמנים, כך חשפו מדענים מהמרכז הלאומי האמריקאי לשלג וקרח (NSIDC). על פי המידע שנחשף, ב-16 לספטמבר הקרח בקוטב הצפוני כיסה 3.41 מיליון קילומטר מרובע - ירידה של 45% מהרמה שנמדדה כשהתחילו הרישומים הראשונים בשנת 1979.

"השפל שאליו הגיע הקרח בקוטב מעיד על כך שיתכן שהגענו לעידן חדש של אקלים, שבוא הקומבינציה של קרח דק יותר ואוויר ומים חמים יותר, תחמיר את המסת הקרח", הסבירה ד"ר ג'וליאן סטרובה, אחת המדעניות. לדבריה, האובדן של הקרח בים הוביל להתחממות של האטמוספירה בקוטב שגרמה לשינויים במזג האוויר בחצי הצפוני של כדור הארץ, וגורמת למזג אוויר קיצוני שגורם לבצורת, לגלי חום כבדים ולהצפה.
צילום באדיבות גרינפיס
הקוטב הצפוני. עידן חדש של אקלים צילום באדיבות גרינפיס

"ההכרזה על השפל חסר התקדים של קרח בקוטב מייצגת רגע עצוב בהיסטוריה האנושית", אמר מנכ"ל גרינפיס העולמי, קומי נאידו. לדבריו, בתקופה של מעט יותר משלושים שנה האדם שינה את האופן שכדור הארץ נראה, ובקרוב הקרח בקוטב יעלם לחלוטין.

"במקום להתמודד עם הסיבה המרכזית של שינוי האקלים, התגובה של המנהיגים שלנו היא להסתכל ללא מעש על הקרח הנמס בקוטב, ואז להתחלק בשלל", הוסיף נאידו. בגרינפיס קוראים להקים שמורת טבע באזור הבלתי מיושב שמסביב לקוטב הצפוני, ולהטיל איסור על פעילות של תעשיה שאינה ברת קיימה במה שנשאר מהקוטב.


כתבות קשורות:
 
 
 
 
Comments