CO2: הורס את האקלים - וגם את המזון

פורסם: 31 במאי 2010, 4:13 על ידי: Sustainability Org   [ עודכן 3 ביוני 2010, 6:50 ]
ריכוזים גבוהים של CO2 באטמוספירה עלולים להפחית את תכולת החלבונים בגידולים חקלאיים בכ-20 אחוז. המשמעות: יבולים עשירים פחות בחלבונים, שיובילו להגדלת הביקושים ועומס על השדות
ynet, 30/5/2010

כולם מזהירים מפני התגברות פליטות הפחמן הדו-חמצני, שתאיץ את אפקט החממה ותשנה את אקלים כדור הארץ. מחקר חדש שפורסם בכתב העת "סיינס" טוען שריכוזים גבוהים של CO2 באטמוספירה עלולים להפחית את תכולת החלבונים בגידולים חקלאיים בכ-20 אחוז.

 

זה קורה משום שהריכוזים הגבוהים של הגז מפריעים ליכולת של הצמחים להפוך את החנקות שבאדמה לחלבונים, מה שמוביל לגידולים עשירים פחות בחלבון. המדענים ביצעו ניסיונות עם שני סוגי חנקות שבאדמה וגילו שחיטה למשל איבדה מכמות החלבונים שלה כשנחשפה לריכוזים גבוהים של פחמן דו-חמצני.

 

המשמעות היא שכעת יצטרכו לפתח סוגים חדשים של דשן שיתמודד עם התופעה, אחרת הערך התזונתי של המזון הטבעי שבני האדם צורכים יפחת - והם יידרשו לצרוך יותר ממנו, מה שיכביד עוד יותר על השטחים החקלאיים.


לכתבה באתר ynet

Comments