עקב שינויי טמפרטורה, אלמוגים מלבינים באוסטרליה

פורסם: 20 בדצמ׳ 2009, 20:42 על ידי: Sustainability Org   [ עודכן 1 במאי 2010, 9:32 ]
תאריך פרסום: 16/12/2009
 
האלמוגים חיים בסימביוזה (שיתוף החיוני לשני היצורים) עם האצה החד תאית מסוג סימביודיניום (Symbiodinium). אצות אלה מייצרות באמצעות פוטוסינתזה את כל האנרגיה הדרושה לאלמוגים המספקים לאצה בשם זוקסנטל מזון והגנה.

טמפרטורת המים יכולה לגרום להלבנת האלמוגים מאחר והאצה, בשם זוקסנטל, רגישה לשינוים של תכונות המים כמו למשל, לעליה בטמפרטורה של המים. מכאן שמי ים חמים יחסית יכולים לגרום להלבנת האלמוגים ואף לסכן את קיומם.

מחקר של השפעת הסביבה על האצה הסימביוטית

ביולוגים אוסטרלים מהמכון האוסטרלי למדעי הים ומדענים מאוניברסיטת ג'מס קוק בהולנד הגדירו את השפעת הסביבה בשיתוף שבין האצה לאלמוג בסביבות שונות. הם בחנו את ההשפעה על בריאות האלמוג על ידי מדידת גדילתם, שרידותם והסיבולת שלהם לחום. המחקר נעשה על שתי אוכלוסיות שונות של אלמוגים הממוקמים בדרום ומרכז "חומת האלמוגים הגדולה" שונית האלמוגים הגדולה ביותר בעולם. השונית באורך 2,600 ק"מ ושטחה 350,000 קמ"ר , כמעט כמו שטחה של גרמניה. השונית נמצאת בחופי קווינסלנד בחלקה הצפון מזרחי של אוסטרליה.

סוג האצה הוא המכריע

החוקרים בודדו במעבדה אלמוגים בשיתוף עם ששה סוגים שונים של אצות מסוג סימביודיניום ואקרופרה מלפורה, ולאחר מכן שתלו את האלמוגים בסביבתם טבעית. חוקרים מדדו במשך כ-35 שבועות את צמיחת האלמוגים, מידת השרידות ומידת הסיבולת שלהם. התוצאות הראו שסוג האצה הוא הגורם המכריע בבריאותם של האלמוגים. התנאים המקומיים אף הם השפיעו על הצמיחה והשרידות של האלמוגים אך לא על סיבולת שלהם לחום. החוקרים קבעו את הפרמטרים של כל סוג אצה. עבודת מחקר זו מאפשרת להעריך את השפעת שינוי האקלים על שוניות האלמוגים.
  
Comments