זיהום האוויר הוריד 5.5 שנים מתוחלת החיים של הסינים

פורסם: 11 ביולי 2013, 11:56 על ידי: Sustainability Org   [ עודכן 11 ביולי 2013, 11:57 ]

מחקר מצא כי הזיהום הוביל לעליה בתחלואה בסרטן ריאות ובהתקפי לב ולירידה של יותר מחמש שנים בתוחלת החיים, אשר שווה לקיצוץ שמינית מכוח העבודה

מאת סוכנויות הידיעות, 9/7/2013

תוחלת החיים של הסינים ירדה ב-5 וחצי שנים בממוצע כתוצאה מזיהום האוויר משריפת הפחם בצפון המדינה, כך לפי מחקר חדש שפורסם אתמול ב"פייננשל טיימס".

המחקר, שנערך על ידי חוקרים מהמכון הטכנולוגי של מסצ'וסטס (MIT), אוניברסיטת צינגואה, אוניברסיטת פקינג והאוניברסיטה העברית בירושלים, ניתח נתונים לגבי עשורים של זיהום אוויר בסין ומצא כי הזיהום בשנות ה-90 באזור נהר חואנג הוביל לירידה של יותר מחמש שנים בתוחלת החיים ולשיעורים גבוהים יותר בתחלואה בסרטן הריאות, התקפי לב ושבץ.

"זו הפעם הראשונה שבה מישהו משיג מידע לגבי חומרת ההשפעה של זיהום לטווח ארוך על בריאות אנשים, הן מבחינת תוחלת החיים והן מבחינת סוגי המחלות", אמר לעיתון לי הונגבין, פרופסור לכלכלה באוניברסיטת צינגואה ואחד מעורכי המחקר. הונגבין הוסיף כי הירידה בתוחלת החיים שווה לקיצוץ שמינית מכוח העבודה.

הצמיחה הכלכלית המהירה של סין בשלושת העשורים האחרונים הגיעה על חשבון איכות האוויר, האדמה והמים, כתבו החוקרים. בעיית הזיהום גם עוררה מחאות ציבוריות, ואף שהממשלה ניסתה להדק את הרגולציה בתחום, לא חל שינוי משמעותי. ביוני קבעה ממשלת סין יעדים להפחתת פליטות הגזים הרעילים בתעשיות מסוימות ב-30% עד 2017.
צילום: אי.פי

לכתבה בדהמרקר



Comments