חנויות ומסעדות באסיה הפסיקו למכור מוצרי מזון מיפן עקב החשש מחומרים רדיואקטיביים

נשלח 21 במרץ 2011, 11:53 על ידי Sustainability Org
 21.3.2011 סוכנויות הידיעות

חנויות ומסעדות ברחבי אסיה מורידות מוצרים מתוצרת יפן מהמדפים ומהתפריטים, בעקבות החשש כי הם נגועים בחומרים רדיואקטיביים, כך דיווחה סוכנות הידיעות בלומברג.

ממשלת יפן צפויה להחליט היום אם להגביל את מכירות המוצרים המיוצרים בצפון מזרח המדינה, לאחר שבדוגמיות של תרד וחלב שהגיעו מאזור הקרוב לכור הגרעיני בפוקושימה התגלו חומרים רדיואקטיביים.

לוטה שופינג, הקמעונית הגדולה בדרום קוריאה, מתכננת להפסיק למכור דגים המגיעים מיפן, אמר דובר החברה לבלומברג. גם מלונות כמו רשת שנגרי-לה אסיה היוקרתית ומסעדות הסושי זומה ורוקה אמרו בשבוע שעבר כי הפסיקו לרכוש מוצרים טריים מיפן, בשל חשש מהיותם נגועים בקרינה.

קתאי פסיפיק, חברת התעופה הגדולה בהונג קונג, מגישה אך ורק ארוחות שהוכנו במטבח בהונג קונג, בטיסותיה מיפן להונג קונג, וכמוה גם רשת מלונות מריוט בהונג קונג, אשר הפסיקה להזמין מזון מיפן.

ריצ'רד ריינס, מנכ"ל סנגר אוסטרליה, אשר מייצאת 35 אלף טונות של בקר ליפן בכל שנה, ציין כי החשש מחומרים רדיואקטיביים במזון במדינה עשוי להועיל לחברות מזון אוסטרליות.

יפן ייצאה בשנה שעברה מזון בשווי 481 מיליארד ין (6 מיליארד דולר), אשר היווה 0.7% מכלל היצוא ממנה, לפי נתוני משרד החקלאות היפני. ב-2009, יותר מ-70% מיצוא המזון מיפן הגיע להונג קונג, ארה"ב, סין, טייוואן ודרום קוריאה.

לכתבה בדהמרקר

Comments