תושבים ברמת השרון יוצאים נגד תוכנית העירייה להקמת פארק בעיר, וטוענים שהוא נבנה על אדמה מזוהמת. לשם כך הם חילקו שאלונים הבוחנים את עמדת התושבים לגבי הפארק לכ-14 אלף בתים בעיר, כשאת התוצאות הם ישלחו למשרד להגנת הסביבה.
באחרונה החלו עבודות להקמת פארק עירוני ברמת השרון, על שטח של 40 דונם, ששימש במשך עשרות שנים את התעשייה הצבאית (תעש). לדברי העירייה, כאשר היא חתמה על הסכם החכרת השטח עם תעש ב-2010, היא ביצעה בדיקות כדי לוודא שניתן להקים פארק על הקרקע. ואולם פורום השכונות העירוני, "תותים", טוען כי המקום לא בטוח, וכי לאורך השנים נוצרו בו זיהומי קרקע ומי תהום.
בנוסף, בפורום טוענים כי שטח הפארק נכלל בתוכנית גדולה יותר שמקדם כיום מינהל מקרקעי ישראל - "קדמת השרון", שצפויה לכלול 23 אלף דירות - על האזור שבו יושב כיום מפעל תעש, תוכנית שכלל לא אושרה עדיין ונמצאת בשלב הגשת ההתנגדויות. התוכנית משתרעת על 7,600 דונם בשטחי רמת השרון, הרצליה, הוד השרון והמועצה האזורית דרום השרון, וכוללת מנגנוני טיהור, שלטענת יו"ר תותים, עו"ד לירן זילברמן, אינם מיושמים בהליך בניית הפארק.
"לפני חודש וחצי החלה בניית הפארק, ששטחו נכלל בתחומי תוכנית קדמת השרון", אומר זילברמן. "בתוכנית יש תנאי שלפיו לפני שבונים משהו, היזמים מטהרים את הקרקע. אז שאלנו את עצמנו איך יכול להיות שבכלל בונים פה?".
בנוסף, מציג זילברמן פרוטוקול מישיבת מועצת העיר מלפני כחצי שנה, שבה מפקפק סגן ראש העיר, שרגא קירשנר, אם הבדיקה שנערכה במקום על ידי משרד הביטחון, מהימנה. "אם סגן ראש העיר אינו סומך על הדו"ח, מה נגיד אנחנו?", שואל זילברמן. לדבריו, אינטרס העירייה לקדם את הפארק הוא "להביא תוצאה נראית לעין עד אוקטובר 2013, מועד הבחירות לרשויות המקומיות".
מעיריית רמת השרון נמסר: "בשטח הפארק בוצעו בדיקות קרקע מקיפות ונתקבלו כל האישורים להקמתו מהמשרד להגנת הסביבה". ממשרד הפנים נמסר: "הפארק מוקם בהתאם לתוכניות שאושרו לפני הפקדת תוכנית קדמת השרון. כשהתוכנית תאושר, יצטרכו להתאים את הפארק לתוכניות החדשות".
לכתבה בדהמרקר