אוכלוסיית העולם גדלה - האדמה לא עומדת בקצב

פורסם: 30 בנוב׳ 2011, 1:20 על ידי: Sustainability Org   [ עודכן 30 בנוב׳ 2011, 1:20 ]

דו"ח של ארגון האו"ם למזון ולחקלאות קובע כי יש צורך להגדיל ב-70% את התוצרת החקלאית עד שנת 2050, מחשש לרעב עולמי

אי-פי, 29/11/2011
 
חקלאי העולם יצטרכו להגדיל את ייצור המזון ב-70% עד 2050, כדי לענות על צורכי האוכלוסייה, שתמנה עד אז תשעה מיליארד בני אדם. כך עולה מהערכה גלובלית ראשונה שפרסם האו"ם על מצב מאגרי החקלאות בכדור הארץ. משמעות הדבר היא שיש להגדיל במיליארד טונות את ייצור החיטה, האורז ודגנים אחרים, ולייצר עוד כ-200 מיליון טונות של בשר.

מהדו"ח, שפורסם אתמול בכותרת "המצב העולמי של מאגרי אדמה ומים למזון וחקלאות" על ידי ארגון האו"ם למזון וחקלאות (FAO), עולה עוד כי איכות הקרקע של רבע מכל שטחי החקלאות בעולם הידרדרה באופן חמור, וכי יש לשנות במהירות את המגמה כדי למנוע רעב עולמי.

כיום, רוב שטחי החקלאות בעולם כבר מנוצלים, ויתרה מזאת - השימוש בהם נעשה בדרכים שפוגעות בפוריות הקרקע וגורמות סחף ובזבוז מים. לפי הדו"ח, 25% מהשטחים החקלאיים בעולם מוגדרים כשטחים בהם איכות הקרקע "גרועה מאוד", בין היתר בשל סחף, הידרדרות איכות המים ואובדן המגוון הביולוגי. ב-8% מהשטחים חלה הידרדרות מתונה וב-36% ניכרת הידרדרות יציבה או קלה. רק 10% משטחי החקלאות בעולם הראו מגמת השתבחות.

הדו"ח פורסם בעוד ועידת האו"ם לשינוי אקלים מתכנסת בימים אלה בדרבן שבדרום אפריקה. הפסגה אמורה לסייע בפריצת המבוי הסתום אליו נקלעה הקהילה הבינלאומית בסוגיית פליטת גזי פחמן וגזים רעילים אחרים. הדו"ח קובע כי שינוי האקלים חובר לשיטות עבודה גרועות בחקלאות ואלה תורמות לירידה בייצור החקלאי בעולם.

ההידרדרות חלה אחרי שנות השגשוג של "המהפכה הירוקה", שהתבטאה בעלייה ניכרת בתוצרת החקלאית, הודות לטכנולוגיות חדשות. בשנים 1961-2009 צמחו שטחי היבול ברחבי העולם ב-12%, אך התוצרת החקלאית גדלה ב-150%. עם זאת, מאז ירד שיעור הצמיחה באזורים רבים בעולם, וכיום מספקים שטחי החקלאות באזורים אלה רק 50% ממה שייצרו בשנות השיא של המהפכה הירוקה.

לדברי הארגון, כדי להיענות לצורכי אוכלוסיית העולם יש לעודד "המרצה משמעותית" של ייצור חקלאי. הכותבים קובעים כי יש להפוך את שיטות ההשקיה ליעילות יותר, ולשם כך יש להשקיע במדינות המתפתחות טריליון דולר עד 2050. 160 מיליארד דולר נוספים יש להשקיע בשיקום הקרקע ובשיטות לבקרת שיטפונות.

 

לכתבה בהארץ


כתבות קשורות:

סטייק = 4,000 ליטר מים

Consumptive water use in livestock production

האם התיאבון שלנו לבשר הורס את כדור הארץ?

 
Comments