סטארבאקס: מה שהחל כעוגה סיים כאבקת כביסה

פורסם: 11 בספט׳ 2012, 5:47 על ידי: Sustainability Org   [ עודכן 11 בספט׳ 2012, 5:48 ]
הרשת מצאה פתרון מקורי לטונות פסולת המזון שהיא זורקת מדי שנה: פירוק המאפים למרכיביהם הבסיסיים, שמשמשים להפקת מוצרי ביו פלסטיק, אבקות כביסה ותרופות
סוכנויות הידיעות, 11/9/2012 

סניפי סטארבקס בהונג קונג מצאו דרך לפרק את מאפי הרשת למרכיבים כימיים בסיסיים, שמאפשרים להפיק מרכיבים ממוחזרים הנמצאים בשימוש במוצרי פלסטיק, אבקות כביסה ומוצרים מועילים אחרים. 

כך מוסר אתר www.greenbiz.com.

 

מדובר בפיילוט, שמתבצע בשיתוף חוקרים מאוניברסיטת הונג קונג, במטרה למצוא שימוש ל-1.3 מיליארד טון פסולת מזון שזורקת הרשת מדי שנה. צעד זה מצטרף לצעדים ירוקים נוספים של הרשת, בהם מעבר לכוסות רב פעמיות ובניית סניפים חדשים בבנייה ירוקה.

  

"אנחנו אוספים את פסולת המאפייה מסטארבקס כל שבוע ומעבדים אותה במעבדה שלנו, על מנת להפוך אותה לכימיקלים שימושיים, כמו חומצה סוקסינית (כוהל ענברי) וביו-פלסטיק", הסבירה קרול ס. ק. לין, מהנדסת כימיה שהובילה את הפרויקט.

 

מגוון שימושים

החומצה הסיקסונית שמופקת מהמאפים, היא מולקולה פופולארית, שיכולה לשמש כחומר גלם בר-קיימא לייצור ביו-פלסטיק. משרד האנרגיה האמריקאי מגדיר אותה כאחד מ-12 החומרים המרכזיים שמופקים מסוכרים ושניתן לנצל להרכבת מוצרים בעלי ערך רב. "יש לו מגוון שימושים", אומרת לין, בין היתר פיגמנטים לצבע, דבק, חלקי רכבים, אבקות כביסה, פלסטיק ותרופות".

 

הפיילוט הושק בתחילת השנה תחת קמפיין בשם "לדאוג לעולם שלנו". במסגרת זו הרשת הציעה למכירה מארזים מיוחדים של עוגיות וכוסות, וממכירת כל מארז מוקצה דולר למימון המחקר. כתוצאה נאספו 6,400 דולר וביחד עם מימון מגורמים נוספים, הושג הכסף הנדרש למחקר מיחזור של המאפים.  

 

על מנת לפרק את המאפים לגורמים, צוות החוקרים השתמשו בטכנולוגיות של זיקוק-ביולוגי - הליך במסגרתו ממירים חומרים אורגניים למוצרים מבוססי ביולוגיה, כמו מזון לבעלי חיים, כימיקלים וביו-דלקים.

 

השיטה בה הם השתמשו נקראת הידרוליזה חומצתית. החוקרים מספרים בין היתר, כי הם נהגו גם לטעום ולנגוס במאפים להנאתם, עד ש"נמאס לנו לגמרי", לדברי לין.

 
 
Comments