תחליפי החלב קיימים בשפע בעולם הטבעוני. מומלץ להתנסות בסוגים שונים של תחליפי חלב,
עד למציאת התחליף החביב עליכם. ברוב המסעדות החלב המוגש לטבעונים או לאלו
שנמנעים משתיית חלב מן החי, הוא חלב סויה - אך חשוב שתדעו שמומלץ לא לצרוך
סויה בתדירות גבוהה, כמו כן, לחלב סויה לרוב יש תוספות של חומרים מזיקים,
והחברות המפיקות אותו (חלב סויה תנובה למשל) הן אותן החברות שברשותן
המחלבות הגדולות בארץ, כך שלמעשה אתם מזרימים את כספכם לרפתות. חלב שיבולת חלב אורז מבשלים
אורז (המלצתינו היא לבשל אורז בסמתי מלא) - על כוס רבע אורז מוסיפים כוס
מיים. מבשלים כארבעים דקות - עד שעה על אש נמוכה, כדי לתת לאורז לספוח את
כל הנוזלים. יחד עם מעט וניל, מייפל להמתקה לפי טעם. גם לחלב האורז ניתן
להוסיף מספר אגוזים. טוחנים יחדיו במשך שתיים - שלוש דקות. מניחים לחלב
לעמוד כארבעים דקות. הנוזלים שוקעים ואז אפשר לסנן את הנוזלים דרך בד
אוורירי או חיתול בד. מתאים גם לדייסת אורז חלב שקדים חלב שקדים
יכול להיות פשוט להכנה, במידה ולא משרים את השקדים ומפיקים את החלב
מהשקדים בשלמותם, או ניתן להשרות את השקדים במים חמים למשך כשעה - עד לילה
שלם, ואז לקלף את השקדים מקליפתם.
לאחר שהכנתם את שלושת תחליפי החלב הבסיסיים האלו תוכלו להתנסות בחלב אורז - שקדים על ידי עירבוב של השקדים עם האורז, או חלב שיבולת - שקדים. חלב השקדים, או חלב האורז-שקדים מומלץ במיוחד למשקאות חמים כמו קפה ושוקו. יחד עם תחליף החלב תוכלו להכין אפילו קפוצ'ינו. כל שלושת תחליפי החלב מתאימים להכנת דייסות, שייקים בסגנון מתוק ומפנק במיוחד, למשל תחליף חלב, יחד עם אגוזים, תמרים, תאנה וג'וגיבריז (הגוג'יבריז הוא סופרפוד מיוחד במינו). תחליפי החלב הולכים גם יחד עם קורנפלקס. ניתן אפילו להוסיפם לתבשילים מסויימים, למתכונים מתוקים ועוד. לכתבה באתר veganrawfood.co.ilכיצד להכין חלב מהצומח "חלב" טבעי מהצומח הוא לרוב תוצאת הערבול של אגוזים (שקדים, מקדמיה, פיסטוקים, קשיו ועוד) או זרעים (שומשום) עם מים ותמרים. טעים מאוד, מזין, מרווה ויכול להוות ארוחה בפני עצמה הכוללת את כל אבות המזון. בנוסף, קל מאוד להכין בבית בעזרת בלנדר או מעבד מזון, ובקיץ, חלב צמחי קר הוא תענוג מרענן. איך מכינים?כלים דרושים: בלנדר חזק או מעבד מזון. אם אין בלנדר חזק מומלץ לטחון את האגוזים/זרעים במטחנת תבלינים. הערות חשובות
מתכונים, שהם גם מתכונאים!מתכונאים הם מתכונים ממרכיבים במצבם הטבעי הנא/חי raw food, תודה לאופק און בר על יצירת המונח בעברית (: חלב שקדים בסיסי
תוספות אפשריות: אחרי
הערבול הראשון תותי שדה או תותי עץ לקבלת חלב ורוד ותותי. בננות קפואות
לחלב עשיר וסמיך יותר. אפרסקים לחלב קיצי, וזו רק ההתחלה! חלב שומשום בסיסי
תוספות אפשריות: קצת אבקת וניל טבעית, קינמון או גרד לימון/ תפוז. חלב שומשום חרובים, או "שוקו שומשום" למה חרובים? כל ההסברים כאן
תוספות אפשריות: לאחר הערבול הראשון, בננה קפואה או קרח. חלב פיסטוקים או מקדמיהמכינים באותה הדרך: 20 אגוזים, כ-4 תמרים, 300 מ"ל מים, ערבול ואם רוצים, תוספות. מהר למעלהמה עוד אפשר להכין?
טעים ומזיןחלב ממקור צמחי, בעיקר חלב שקדים או שומשום, מזין ביותר ומתאים גם לתינוקות וילדים קטנים (מומלץ להתייעץ עם בעלי מקצוע). חלב שקדים מצטיין בתכולה של חלבון זמין לספיגה, מדובר על 25% חלבון ל-100 גרם. גם שומן בריא, ברזל, אשלגן, וחלק מויטמיני מקבוצת B. זרעי השומשום המלא עשירים בכ-20% חלבון ל-100 גרם, ריכוז גבוה של ברזל ומינרלים, ויטמינים מגוונים ביניהם A וE. במיוחד מצטיין השומשום בתכולת הסידן – בכל 100 גרם יש 1,125 מ"ג סידן (לשם השוואה, ב100 גרם חלב פרה יש 118 מ"ג, ו-100 גרם שקדים 254 מ"ג). תמרים מהווים מקור אנרגיה זמינה ומכילים מגוון רחב של ויטמינים ומינרלים. לפעוטות מסננים את החלב בעזרת שקית סינון שאפשר להכין בקלות בבית או לקנות מוכן. את השקיות שלנו אימא שלי תפרה (: ולאחרונה פיתחנו שקית יותר קלה לניקוי שהיא גם ידידותית לתופרות חובבניות כמוני. הנה המודלים. לכתבה באתר bayadaim.org.ilאיך מכינים חלב שקדים כתבות קשורות: |