מאת טל ליברגל, מועד פרסום: 5/11/2009
טל ליברגל התנדבה למשימה יוצאת דופן: לאכול במשך כמה ימים רק אוכל אורגני. רגע לפני שהיא חזרה לג'אנק הוא גילתה חור בארנק, תחושת בריאות וחריימה אורגנית תוצרת אמא. מחשבה תחילה בתאבון.
הפעם זו לא משימה שהטיל עלי עורך הערוץ. אני התנדבתי לנסות, ולו לכמה ימים בלבד, לשנות את אורח החיים שלי ולאוכל רק אוכל אורגני. אחרי שהבנתי מה זה, איפה אני יכולה לרכוש את זה ולקחתי משכנתא, התחלתי בניסוי: חמישה ימים בהם אני אוכלת רק אורגני.
הדבר הראשון שעשיתי היה להתקשר לגורו האוכל שלי, חברה שלי, שנכנסה בתקופה האחרונה לעניין האוכל הבריא ויכולה לכוון אותי איך לפעול. היא כל כך שמחה שהתקשרתי וישר העריפה עלי המון מידע על מקומות בהם ניתן לרכוש אוכל אורגני, מתכונים והסברים על מה כדאי לקנות וכמה ימים הירקות יכולים לשרוד במקרר (מתברר שירקות ופירות אורגניים לא זוכים לחיי מדף ארוכים וצריך כל פעם לקנות טריים).
נרגעתי קצת כי הבנתי שלפחות יש מי שיכול לעזור לי במקרה הצורך, אך נלחצתי כי התחלתי לחשוב, איך אמצא זמן ללכת כל יום לחנות אורגנית לקנות ירקות, כשאני לא גרה במרכז תל אביב שם "טבע קסטל" שכיח יותר מ-am-pm.
אין הבדל בבוקר היום הראשון קמתי וכמדי בוקר רציתי לשתות שוקו (אני בשנות העשרים לחיי ועדיין לא התחלתי לשתות קפה, אני מתחילה לחשוב שאולי זה לא יגיע לעולם), אבל מתברר שאין שוקו אורגני, לפחות לא ליד הבית שלי. אז ויתרתי, מי אמר שחייבים שוקו?!?! לחם אורגני דווקא מצאתי בסופר הקרוב לביתי וגם גבינה אורגנית, מלפפון אחד ועגבנייה אחת. כל החבילה עלתה לי ארבעים שקל. הכנתי לי סנדוויץ שכולו בריאות, לקחתי ביס איטי וחיכיתי להרגיש את הטעם השונה של הטבע על החך, האמת, לא הרגשתי שום הבדל, אבל חשבתי שאולי אני לא מבינה.
בצהריים נפגשתי עם חברים וסיפרתי להם שאני עכשיו אוכלת רק אוכל אורגני, "זה ממש מגניב", אמרה אחת החברות, "אבל זה טעים? כל הטופו הזה?", צחקתי והסברתי לה שאוכל אורגני זה לא אוכל טבעוני, למעשה הוא לא כל כך שונה מאוכל רגיל הוא פשוט בריא יותר. חברה שלי שאלה אותי אם בא לי ללכת לאכול ונורא רציתי, אבל איפה אוכלים אוכל אורגני ככה סתם באמצע היום? לאחר חיפוש מהיר באינטרנט מצאתי שיש לא מעט מקומות בהם מגישים אוכל אורגני. ראיתי שיש חומוס אורגני. מעולה. מה כבר יכול להיות יקר בחומוס? אז זהו, שזה לא מאוד יקר אבל גם לא זול, הארוחה עלתה לי חמישים שקל. 300 שקל ביומיים
למחרת כבר התחלתי להרגיש שאני סובלת מהפרעת אכילה, כל היום חשבתי והתעסקתי באוכל - מה אני אוכל? איפה אני אוכל? איפה יש אוכל אורגני? ואז נפל לי האסימון שהמזון האורגני הוא לא חלק משגרת החיים אלא הוא מנהל את החיים. ביום השלישי כבר הרגשתי את החור בכיס, בכל זאת 300 שקלים ביומיים מבלי לאכול בשר או לסעוד במסעדה יוקרתית. אז פניתי לישועה שלי כסטודנטית, אימא שלי. סיפרתי לה שלקחתי על עצמי משימה לאכול רק אוכל אורגני והיא התנדבה להכין ארוחת ערב אורגנית בסוף השבוע. הזמנתי שתי חברות לבוא איתי ועלינו לעיר הקודש לארוחת שבת. המבשלת בישלה ארוחה של חמש מנות, ממש השקיעה.
עוף אורגני עולה כ- 59 שקלים לקילוגרם, 110.29 שקלים לכל העוף, מה נעשה איתו חשבה המבשלת? נמלא אותו באורז. אורז אורגני...מלא... 19.90 לקילוגרם. רק אורז? ומה עם קצת תבלינים? בצל? שום? (שנראה כמו שום שעבר טלטלות של השב"כ) ושמן זית? טוב, צריך לקנות שמן אורגני. ומלח? איך נמליח? מלח אטלנטי היישר מבלגיה. המבשלת קנתה גם דגים אורגניים והחליטה לעשות חריימה (או משהו דומה כי פפריקה חריפה אורגנית היא שכחה לקנות) וחיכתה למשלוח הירקות האורגנים שהזמינה. ארגז הירקות שהזמינה מחברת חוביזה הגיע, משובב נפש. בצלים, מלפפונים, עגבניות ומשהו משונה. כנראה במיה.
במשלוח הגיעו גם חסה ובטטות ועלי תרד ודלעת וחבילת בצל ירוק ופלפלים אדומים וחציל קטן, מין אחד כזה שלא גדל מספיק אבל זה בסדר שהוא נראה ככה כי הוא אורגני (ישר נזכרתי בסצינה מ"פרשת השבוע" שהשחקנית מגלה שהעגבניות רקובות והיא מספרת לכולם שזה ירקות אורגנים, תירוץ טוב לירקות שלא נראים טוב).
בארגז היו גם קישואים, אלה שהם דווקא נראו כמו מי שגדלו יותר מדי. סכום של 105 שקלים עלה המשלוח, מה נעשה איתם? "נראה לי שאין ברירה אלא להכין לביבות", החליטה המבשלת. והוסיפה לרשימת הקניות גם קמח אורגני וביצים אורגניות.
הארוחה הייתה מצוינת, לא שונה בכלל מארוחה רגילה אבל כולנו הרגשנו שאנחנו בריאים יותר. לקינוח החלטנו ללכת על תה. בגינה יש נענע, היא נחשבת אורגנית?! צריך לברר. לצד התה הוגשה גם גלידה אורגנית של חברת "השדה", קופסה קטנטנה של גלידה עלתה לנו 28.90 שקל. בסוף הארוחה לקחתי קופסאות של שאריות שיהיה לי לשאר הניסוי. כבר מתחיל להיות לי קשה הנטל הכלכלי וההתעסקות הבלתי פוסקת באוכל. ביום האחרון לניסוי הייתה לחברה שלי יום הולדת והיא הכינה ארוחת ערב. אבל אני אוכלת רק אוכל אורגני, מה אעשה? הגעתי לארוחה עם סנדוויץ מהבית, זכיתי לפרצוף חמוץ אבל לא אורגני מהחברה.
אין ספק שלאכול רק אוכל אורגני מעמיד אותי באור אחר בפני החבר'ה. אני יושבת ומסתכלת על בקבוק הקולה שעושה לי עיניים מהצד השני של השולחן ומוציאה את מיץ התפוחים האורגני שקניתי ב- 15.90 שקל ל- 500 מ"ל.
אמורה לחשוב
אני באמת מרגישה את זריקת הבריאות שהחזרתי לגוף, אני לא יודעת אם זה באמת יותר טעים או שאני חושבת ככה כי ככה אני אמורה לחשוב, אבל זה באמת טעים ועושה לי הרגשה טובה. הניסוי נגמר ואני מתחילה לחשוב מה אני לוקחת מפה הלאה. הייתי מאוד שמחה לו יכולתי להשקיע את מיטב זמני, מרצי וכספי באוכל האורגני אך זה גדול על מידותי ונראה לי שאסתפק במלפפון אורגני פעם בחודש ואחזור לאלוהיי הג'אנק, לפחות עד שאזכה בלוטו.
לכתבה ב-nrg כתבות קשורות:
|