מאת: מערכת וואלה! יום ראשון, 12 בינואר 2014, 8:14
רוצים לעבור למזון בריא ולא יודעים מאיפה להתחיל? רחל טל שיר תדריך אתכם בספרה החדש "השיטה הסודית - המתכונים" - כך תכינו לזניה חצילים, סינייה כרובית וכרוב ממולא
תגיות:
כרוב ממולא,סינייה,לזניה חצילים,אוכל טבעוני
לזניית חצילים קלויים ופסטומתכון של מעוז קשתי, הבעלים והשף של הקייטרינג הטבעוני "נקטר". מצרכים ל-6 מנות: לרוטב העגבניות: לקרם קשיו:
2. מכינים את קרם הקשיו - במעבד מזון טוחנים את אגוזי הקשיו ושמרי הבירה עם זרזיף דק של מים עד שנוצר מרקם חלק. ממליחים לפי הטעם. 3. אופים את פרוסות החצילים בתנור על נייר אפייה עם מעט שמן ומלח (20-15 דקות, או עד שהם מזהיבים קלות). 4. משמנים תבנית מרובעת (24×35) ומניחים עליה את עלי הלזניה. מצפים את העלים ברוטב עגבניות, חצילים אפויים, קרם קשיו ופסטו. חוזרים על התהליך עם עוד שתי שכבות של עלי לזניה ויוצרים שכבה אחרונה של עלי לזניה ללא כיסוי. מפזרים אבקת שמרי בירה ומכסים (אם התבנית נטולת מכסה, אפשר לאלתר באמצעות מגש בגודל מתאים). 5. אופים כ-20 דקות ב-º150, ולסיום עוד 3 דקות ללא הכיסוי. סינייה כרובית של אורנה ואלהמצרכים: לכרובית: לעגבניות מיובשות: לטחינה:
2. פורסים עגבניות לרוחב לפרוסות בעובי כ-¼ ס"מ. מניחים את העגבניות על נייר אפייה ומתבלים במלח ופלפל שחור. מזלפים מעט שמן זית ואופים בתנור שחומם מראש ל-°180 כ-25 דקות או עד שהעגבניות משחימות מעט. 3.להרכבת המנה: מניחים בתבנית אפייה את העגבניות בשכבה אחת. מסדרים את הכרובית מעל בשכבה אחת. 4. בעזרת כף מניחים את הטחינה על הכרובית ואופים בתנור שחומם מראש ל-º190-180 כ-10 דקות או עד שהטחינה מעט משחימה בדפנות. עלי כרוב ממולאים קינואה ומשמשיםמתכון מצוין של ציונה מלמן, שפית של מזון בריא ומורה לבישול. חומרים:
2. מאדים בסיר את הבצל בשמן הקוקוס 5 דקות. אם צריך, מוסיפים קצת מים. מוסיפים משמשים ומבשלים 4-3 דקות. 3. מסירים מהאש ומוסיפים מלח, עשבי תיבול וקינואה. מערבבים ומתקנים תיבול. 4. פורשים את עלי הכרוב, ממלאים כל עלה ב-3 כפות מלית ומגלגלים עד סגירה. אם צריך, אפשר להשתמש בשני עלים. 5. מניחים את העלים הממולאים בסיר שטוח עם רוטב העגבניות. מכסים ומבשלים על אש קטנה 15 דקות.
|