מתכון לטאבולה

נשלח 24 בפבר׳ 2014, 11:18 על ידי Sustainability Org   [ עודכן 24 בפבר׳ 2014, 11:18 ]

Posted By dvarimbalma On 7 בספטמבר 2013 @ 21:15

יאללה למטבח! 

(כמות לקערה גדולה מאוד של סלט)

  •  1 כוס בורגול דק
  • 1 כוס מים רותחים
  • 1 כף שמן זית
  • צרור גדול שלם של פטרוזיליה
  • צרור גדול שלם של כוסברה
  • חצי צרור של נענע (להפריד עלים מגבעול)
  • שני לימונים גדולים
  • 3 כפות חמוציות מיובשות
  • 2 גבעולים של בצל ירוק
  • 3 כפות שקדים קצוצים גס
  • קצת מלח אם רוצים, אבל לא חובה

—————————————————————————————————————–

הכנה:

  • מכינים את הבורגול: מרתיחים מים בקומקום ושופכים על קערה שיש בו כוס של בורגול דק. מערבבים קצת עם מזל ושמים כף של שמן זית. מכסים בצלחת שטוחה ונותנים לזה לעמוד עשר דקות.
  • קוצצים את הירוקים: את הכוסברה והפטרוזיליה קטן קטן, יחד עם רוב הגבעול (במידה והוא רך, ירוק וטרי, ולא נראה יבש ועצי. אם הוא יבש אז ותרו עליו). את עלי הנענע מפרידים ואז קוצצים דק. את גבעולי הבצל הירוק קוצצים להרבה טבעות עיגולים דקות. 
  • בינתיים הבורגול מוכן. אפשר לפתוח את הקערה המכוסה ולתת לו קצת להתקרר. מעבירים את הבורגול אל קערה הסלט, שזה אומר לגרוף את הגרגירים מהקערה הקטנה אל הגדולה וכך לפורר אותם תוך כדי.
  • מערבבים אל תוך הבורגול שבקערת הסלט את הירוקים.
  • חותכים את הלימונים לחצאים. שלושה חצאים סוחטים למיץ, ואת החצי האחרון קוצצים כמו שהוא (שלם, כולל קליפה) לקוביות קטנטנות.
  • קוצצים גם את השקדים גס.
  • מערבבים הכל יחד (בורגול, ירוקים, שקדים, חמוציות, לימון קצוץ). עדיף לערבב בידיים. שופכים מעל לזה מיץ לימון (שסחתטים מלימון וחצי) ומוזגים על הכל שמן זית בנדיבות. טועמים ומחליטים כמה מלח לשים.

Article printed from דברים בעלמה: http://www.dvarimbealma.com

URL to article: http://www.dvarimbealma.com/2013/09/3817

לכתבה בוואלה



Comments