אמרו
שזה טרנד, אמרו שזה למשוגעים בלבד, אבל אחרי שהבינו שמדובר במהלך שיכול
להפחית זיהום אוויר, פגיעה בבעלי חיים וגם לתרום לבריאות שלנו, הצטרפו
בכנסת ליום שני ללא בשר ונהנו מהמטעמים שהוגשו להם. צפו מור אלזון, 10/11/2014 זה כבר מזמן לא טרנד, למרות שאם תשאלו חלק מהאנשים כאן יגידו לכם שזה ייעלם מתישהו, אבל בכנסת לא חושבים על מה שפופולרי אלא על מה שחשוב לסביבה, לבעלי החיים וכמובן לאדם עצמו. מהלך "שני צמחוני" מגיע לכנסת עם יום אחד בשבוע שבו ממליצים לחברים להימנע מאכילת בשר. במסגרת "ימי שני ללא בשר" יוצעו לבאי המזנון הבשרי, במקביל למנות הבשר הרגילות, גם שלוש מנות צמחוניות וטבעוניות. יצאנו לבדוק מה אומרים חברי הכנסת והשרים על המהלך וכמה זה טעים. מצמצמים את הנזקיםהיום (ב') הצטרפה הכנסת ליוזמת "שני ללא בשר" והפכה לפרלמנט הראשון בעולם שמקיים את Meatless Monday, כשסביב שולחן אחד במזנון הכנסת התיישבו יו"ר הכנסת יולי אדלשטיין, השר להגנת הסביבה עמיר פרץ, שרת הבריאות יעל גרמן, שרת המשפטים ציפי לבני, ח"כ דב ליפמן יו"ר שדולת שני ללא בשר בכנסת ומיקי חיימוביץ. מעתה יוגשו מדי יום שני 3-4 מנות עיקריות צמחוניות וטבעוניות, בנוסף לתפריט הבשרי המוגש, מתוך מטרה לעודד את הפחתת צריכת הבשר בימי שני גם בבית הנבחרים הישראלי. מטרת המיזם היא לצמצם את צריכת הבשר ואת הנזקים הסביבתיים שנגרמים בעקבות צריכת יתר של בשר. השקת היוזמה מצטרפת לשורה של צעדים להפיכת המזון המוגש לעובדי המשכן לבריא יותר. בכללם: פתיחת מזנון חלבי לארוחות קלות, הגדלת מגוון המנות דלות השומן והפחתת נתרן וסוכר.
"המיזם הוא חלק ממהפכת המזון הבריא שהטמענו במערך ההסעדה יחד עם מנכ"ל הכנסת וצוותו", אמר אודי בן שימול, מנכ"ל Sodexo On-Site. "המגוון ואפשרויות הבחירה הצמחוניות יסייעו לנבחרי העם ולכל באי המשכן לקבל תזונה בריאה ומגוונת".
![]() בנו תפריט טעים וגם מזין מבחינה בריאותית (צילום: דן מילר) |