מיקי חיימוביץ' על המזון שאנחנו אוכלים

פורסם: 7 בספט׳ 2012, 14:24 על ידי: Sustainability Org   [ עודכן 8 בספט׳ 2012, 4:48 ]
מיקי חיימוביץ אולי פרשה מהגשת חדשות אבל היא עסוקה בימים אלה בנושא שבדרך כלל נדחק במהדורות למרות חשיבותו – ההתחממות הגלובאלית וכיצד קשור אליה מזון שאנו אוכלים.

לא הרבה מודעים לעובדה שיש קשר הדוק בין תעשיית הבשר ושלוש בעיות סביבתיות חמורות:

  • פליטת גזי החממה – מסתבר שבעלי החיים אחראיים על 18% מפליטות גזי החממה, יותר מאשר תחבורה.
  • בזבוז קרקע - גידול הבקר והצאן צורכים שטחי מרעה וקרקע לגידול מספוא, עד כי 70% מהיערות שנכרתו באמזונס משמשים לתעשייה זו.
  • צריכת המים – הצריכה לתעשייה זו גבוהה במיוחד. ליצור ק"ג בשר נדרשים פי עשרה יותר מים מאשר ליצור ק"ג ירקות.
בנוסף...
 בשנים האחרונות מתפרסמים אין ספור מחקרים על ההשפעה ההרסנית על הבריאות של הצריכה הגוברת של חלבון מן החי. הפחתה של צריכת חלבון מן החי היא המלצה גורפת בכל הקשור לבריאות ומגפת ההשמנה.
 
בעקבות הנתונים האלו החלה בעולם תנועה הקוראת לצמצום צריכת הבשר – יום אחד ללא בשר. הקמפיין קורא לאנשים להגדיר יום קבוע – ברוב העולם זהו יום שני, שבו יוותרו על צריכת בשר כחלק מאג'נדה בריאותית וסביבתית. Meatless Monday.
 

כתבות קשורות:
Comments