מנכ"ל מקדונלד'ס: "למה לא שואלים כמה שומן יש בבמבה?"

נשלח 14 באוק׳ 2010, 5:04 על ידי Sustainability Org   [ עודכן 14 באוק׳ 2010, 5:09 ]
עומרי פדן משך את מרבית האש בכנס למניעת השמנת יתר בילדים. הדיאטנית הראשית של אסם: "אנחנו משפרים את המוצרים, אך לא יוצאים בקמפיין לתקשורת"
שלי פריצקר 14.10.10, 09:42

עמרי פדן, מנכ"ל מקדונלד'ס, משך אתמול את עיקר האש בפאנל שעסק בהשפעת התקשורת והפרסום על השמנת ילדים בישראל, בכנס הלאומי למניעה וטיפול בהשמנה של איגוד רופאי הילדים ועמותת הדיאטנים בישראל. על פי

צילום: דמיטרי שביצ'נקו
עמרי פדן בכנס צילום: דמיטרי שביצ'נקו

הנתונים שהוצגו בכנס, פרסום של מוצרים עתירי קלוריות הוא גורם משמעותי בהשמנה בקרב ילדים, וחלק גדול ממנו נעשה באמצעות תוכן שיווקי שהילדים מתקשים להבחין בו.

 

“למה לא שואלים כמה שומן יש בבמבה?”, שאל פדן, בתגובה לשאלות על פרסומי מקדונלד'ס שהשוו בין הערך הקלורי של המבורגר בלחמנייה לבין פריכית אורז עם גבינה. בתגובה אמרה נאווה רוזנפלד, הדיאטנית הראשית של אסם, כי "אנחנו משפרים את המוצרים, אך לא יוצאים עם זה בקמפיין לתקשורת".

 

בעקבות קמפיין הפריכיות, לפני כמה חודשים, שלח יו"ר איגוד רופאי הילדים מתי ברקוביץ', מכתב חריף לפדן, כי הפרסום מטעה. מאז כבר נפגשו השניים, וברקוביץ' סיפר בכנס כי הם אפילו הגיעו לכמה הבנות. פדן יצא להגנת הקמפיין: “פריכית האורז עם הגבינה שהוצגה והמק רויאל שוקלים אותו הדבר והערך הקלורי שלהם דומה, פשוט ההמבורגר משביע. הכל אצלנו גלוי מבחינת הקלוריות. אנחנו לא מפרסמים לילדים ולא בערוץ הילדים, והקמפיין נועד למבוגרים ואין לי שום בעיה שתהיה רגולציה". בהתייחס לקמפיין שיצא לאחרונה בארה"ב ועורר סערה גדולה בעקבות הצגת גופה המחזיקה המבורגר של מקדונלד'ס, אמר פדן כי הפרסומת בחו"ל אינה קשורה לפעילות בישראל, ובארץ מוגש מזון בריא ומאוזן בסניפים. לדבריו, "אם אני מגיש סלט במהירות זה לא הופך את זה למזון ג'אנק, צריך להפסיק להפוך את המזון המהיר למשהו רע".

 


סגנית שר התמ"ת, ח"כ אורית נוקד, אמרה בדיון כי בחודשים האחרונים קיים צוות בראשותה פגישות עם גורמים במשרד הבריאות, במטרה להטמיע כללים אחידים לפרסום מזון בטלוויזיה. גדי לסין, יו"ר איגוד תעשיות המזון ומנכ"ל שטראוס גרופ, שדיבר בפאנל אחר בנושא היערכות תעשיית המזון לצריכת מוצרים בריאים יותר, התייחס להצעות חוק ברוח דומה, ואמר כי "מבחינה רגולטורית צריך גוף שיפקח על המזון כמו ה־FDA בארה"ב. כל שני וחמישי ח"כ שרוצה כותרת מקדם חקיקה פרטית ומייצר בלבול בתעשייה. יש להעביר קבוצה של חוקים ממוקדים בנושא".


לכתבה בכלכליסט



"נזקי ההשמנה בישראל - 10 מיליארד ש' בשנה"
במשרד הבריאות מנסים להילחם בהשמנה וגם ביצרני המזון
דו"ח: ישראל במקום 11 בעולם בעודף משקל בילדים
שורש הבעיה: אוכל גרוע לא נתפס אצלנו כאויב
Comments