דו"ח חדש קובע שהירידה הניכרת באוכלוסיית הדגים, גרמה לאובדן עצום של 100 אלף משרות והפסדים כספיים כבדים למדינות אירופה. עורכי המחקר: "דייג מוגזם הוא רע לכלכלה"
סוכנויות הידיעות, 4/3/2012 הירידה הניכרת באוכלוסיית הדגים כתוצאה מדיג מוגזם באוקיינוסים, נותנת את אותותיה בכלכלת האיחוד האירופי: דו"ח שפרסם לאחרונה הארגון הבריטי NEF - New Economic Foundation, מעריך כי הירידה בדגה גרמה לאובדן של 100 אלף משרות ולהפסדים כלכליים כבדים המוערכים ב-3.2 מיליארד אירו.
מלבד ההפסדים הכלכליים - הדו"ח קובע כי הדיג המוגזם גם מוביל לכך, שתושבי האיחוד מקבלים הרבה פחות דגים ממה שהיו מקבלים לו אוכלוסיות הדגים היו מנוהלות באופן בר-קיימא. "ההבדל בין המצב הנוכחי לעומת הפוטנציאל המרבי, מדגיש את היקף הדיג המוגזם, שהוביל לאובדן הכנסות ותעסוקה", קובע הדו"ח. ![]() דגי טונה (צילום: AP)
הדגים שנפגעים במידה הרבה ביותר באירופה הם דג הבקלה וההרינג. על פי הדו"ח, מציאת פיתרון לבעיה תועיל הן בפן הסביבתי והן בפן הכלכלי, שהן היא תוביל לרווחים משמעותיים.
מהנתונים עולה, כי שיקום אוכלוסיות הדגים עשוי לתמוך ב-100 אלף משרות, 31% יותר מכלל התעסוקה בענף הדייג באיחוד האירופי.
עוד נקבע, כי שיחזור של 43 מריכוזי אוכלוסיות הדגים באירופה לרמת קיימות מקסימלית, תאפשר לייצר 3.53 מיליון טון דגים. כמות כזו תספקי כדי לעמוד בביקוש של 160 מיליון תושבי האיחוד.
"דיג מוגזם הוא רע לכלכלה", קובע רופרט קרילי, מחבר הדו"ח. "שליש מצריכת הדגים בבריטניה יכול להגיע מגידול בריכוז הדגים כתוצאה משיקום". כתבות קשורות: |