רשויות במרכז נגד משרד התחבורה: מקימות קואליציה לתחבורה ציבורית

פורסם: 30 בנוב׳ 2014, 12:09 על ידי: Sustainability Org   [ עודכן 30 בנוב׳ 2014, 12:10 ]

נציגי הרשויות המקומיות טוענים כי המצב בפועל מקשה על שיתוף פעולה בתחום התחבורה, והקואליציה שהקימו תפעל לקדם הקמה של רשות מטרופולינית לתחבורה ■ על פי נתוני המשרד להגנת הסביבה ומשרד האוצר, נהגי ישראל מבזבזים מדי יום 7.1 מיליון שעות בנסיעה אל מקום העבודה וממנו

מאת דניאל שמיל, 27/11/2014

ועדת טרכטנברג המליצה כבר ב-2011 על הקמת רשויות מטרופוליניות לתחבורה ציבורית, שיקבלו סמכות תכנון, פיקוח ואכיפה על קווי אוטובוסים ורכבות קלות. בעוד משרד התחבורה פועל באיטיות, ואפילו הרשות הארצית לתחבורה ציבורית עדיין לא פעילה לגמרי, התכנסו סגני ראשי ערים וממוני תחבורה ברשויות רבות במרכז כדי להקים קואליציה לתחבורה ציבורית.

במפגש הראשון היו נציגים מבת ים, גבעתיים, הוד השרון, כפר סבא, פתח תקווה, ראש העין, רמת גן, רעננה ותל אביב. סגנית ראש עיריית ת"א, מיטל להבי, יזמה את המפגש, והשתתפו בו גם בקי שליסלברג, שכתבה את פרק התחבורה בועדת ספיבק-יונה, וכן סטלה אבידן, יועצת לשיתוף ציבור ויו"ר ארגון נוסעי התחבורה הציבורית.

נציגי הרשויות טוענים כי המצב בפועל מקשה על שיתוף פעולה בתחום התחבורה, והקואליציה שהקימו תפעל לקדם הקמה של רשות מטרופולינית לתחבורה. השלב הראשון בפעולה תהיה יצירת אמנה משותפת, בה יפורטו מטרות הקואליציה ובהמשך יפעלו הנציגים מול ראשי הערים ומשרד התחבורה כדי לקדם הקמת של רשות מטרופולינית.

צילום: דניאל בר און

מיטל להבי אמרה בכנס כי "הקמת רשות מטרופולינית לתחבורה היא צו השעה. על אף הקביעות החוזרות ונשנות בדו"ח טרכטנברג, דו"ח ועדת ספיבק-יונה, וכן דו"חות מבקר המדינה, הממשלה לא פעלה ולא פועלת להקמת רשות מטרופולינית. עלינו כסגנים ונבחרי ציבור מוטלת המשימה לפעול ולקדם הקמת רשות כזו מראייה של טובת האזרחים ברשויות המקומיות".

על פי נתוני המשרד להגנת הסביבה ומשרד האוצר, נהגי ישראל מבזבזים מדי יום 7.1 מיליון שעות בנסיעה אל מקום העבודה וממנו. עומסי התנועה והפקקים גורמים להפסד של 15 מיליארד שקל בשנה למשק וההוצאה המשפחתית השנתית הממוצעת על תחבורה מגיעה לכ-6,000 שקל בשנה - פי 12 ממשפחה ממוצעת במדינות ה-OECD. בראייה לעתיד המצב נראה עוד פחות טוב, כאשר בשנת 2030 הפסד שעות העבודה בגין גודש התנועה בכבישים צפוי לעלות למשק 25 מיליארד שקל בשנה. כל נוסע ברכב צפוי לבזבז בפקקים מעל שעה נוספת בממוצע ביום. בהתאם לכך, סך השעות המבוזבזות בגודש בדרכים יגיע ל-850 מיליון שעות בשנה.

לכתבה בדהמרקר
Comments