איזה מים שותים הנשיא והרמטכ"ל?

פורסם: 15 בינו׳ 2011, 5:48 על ידי: Sustainability Org

בבית הנשיא משתדלים לשמור על הסביבה ולשתות מי ברז בלבד. בצה"ל, בעיקר מתחמקים ומבהירים כי אין הנחייה לרכוש בקבוקים

סופ
אביב לביא | 14/1/2011 10:35
תגיות: מי ברז

בשנים האחרונות פיתחתי תחביב משונה: בכל פעם שאני משוחח עם מומחה בתחום המים, אני שואל איך שותים את המים בביתו. עם כל הכבוד להמלצות הרשמיות, מה שעושה אדם בדל"ת אמותיו, והמים שבהם הוא משקה את ילדיו, הם ההמלצה הטובה ביותר.

מה הנשיא שותה?
מה הנשיא שותה? צילום: מקס ילינסון

רוב מומחי המים משיבים בלי היסוס: אצלי בבית שותים מי ברז. בדרך כלל הם מסוננים באמצעות אחד המטהרים הקיימים בשוק. המגמה להיפטר מהמים המבוקבקים - שהם אסון סביבתי ונטל כלכלי - מחלחלת אט אט גם לממסד הציבורי: בישיבות הממשלה מגישים מי ברז מסוננים, בחלק ממשרדי הממשלה והעיריות ניתנה הוראה להימנע משימוש בבקבוקים.

לתאגידי המים, שבימים אלה סופגים ארטילריה כבדה מכל עבר - חלקה מוצדקת - יש עניין לקדם את מעמדם של מי הברז. הם הרי הוקמו בעלויות לא מבוטלות כדי לשפר את איכותם. לדוד קוכמייסטר, מנכ"ל "הגיחון" (תאגיד המים של ירושלים) ויו"ר פורום תאגידי המים, היה רעיון: הוא פנה לשורה של גופים חשובים במשק ושאל איך הם שותים את המים שלהם.

שתיים מהתשובות שקיבל מעניינות במיוחד. בבית הנשיא נזקקו לשבועות ארוכים כדי לענות, אבל לבסוף הגיעה תשובה מעוררת אופטימיות. "נשיא המדינה מאמין שמוטלת עלינו החובה לדאוג עוד היום לעתיד עולמנו", כותבת בנימה דרמטית שרון שפי, יועצת הנשיא פרס לענייני קהילה. ולגופו של עניין: "משכן הנשיא משתמש באופן שוטף במי ברז באמצעות מספר מתקני סינון המפוזרים ברחבי הבית. נעשה שימוש במים מינרליים רק כאשר אין כל חלופה אחרת". בסך הכל חדשות טובות, ותהייה בצדן: אם יש מי ברז זורמים כל הזמן, מהן בדיוק הנסיבות שבהן אין חלופה למים מינרליים".

תשובה פתלתלה הרבה יותר נשלחה לקוכמייסטר מלשכת הרמטכ"ל. חתומה עליה סא"ל יפה מור, מזכירת הפיקוד העליון. כמו פוליטיקאי מיומן, צה"ל בוחר לענות על מה שהוא רוצה - וזה קצת שונה ממה שהוא נשאל: "הריני להשיבך כי כלל יחידות צה"ל מקבלות מים ממקורות מאושרים שעומדים בדרישות התברואיות של מי שתייה", מרגיעה סא"ל מור, "חיל הרפואה מפקח על איכותם התברואית של מי השתייה בנקודות הקצה באופן שגרתי. אין מניעה בריאותית לשתות מי ברז במקומות אלו".

לכוחותינו, אם כך, שלום. ועכשיו שימו לב לשורת המחץ הבאה: "אין בצה"ל מדיניות המחייבת רכש מים מינרליים או הנחיה על רכישה ושימוש בהם כתחליף למי ברז". הבנתם? צה"ל לא מחייב את יחידותיו לרכוש מים מינרליים. לעומת זאת, הוא גם לא מחייב אותן להימנע מרכש כזה, כמו שמתבקש מצבא ומרמטכ"ל שלאחרונה עושים מאמצים גדולים לשוות לעצמם תדמית ירוקה.

לכתבה באתר nrg
Comments